Veľká Noc s rozkvitnutými Košicami a dokončenou KFA

Verím, že máte za sebou šťastné a pokojné Veľkonočné sviatky, milé Košičanky a Košičania. Pre mňa to bolo dôležitých pár dní, ktoré som mohol prežiť s rodinou a načerpať potrebné sily do ďalších mesiacov. Čaká nás vzrušujúca jar, počas ktorej dotiahneme viaceré kľúčové projekty rozvoja Košíc, vrátane práve dokončenej KFA a čoskoro otvoreného NTC.  Celé mesto navyše kvitne do krásy, vďaka už tradične skvelej práci kolegov zo Správy mestskej zelene a našim zeleným eurofondovým projektom, v ktorých budeme pokračovať. Takže ešte posledných  pár chvíľ oddychu a hor sa do práce.

KOŠICKÁ FUTBALOVÁ ARÉNA JE HOTOVÁ

A zažije krst ako sa patrí. Už prvého mája sa vidíme na finále Slovenského pohára. Verím, že KFA vypredáme. Sedadlá na nových tribúnach sú už namontované a na štadióne nájdeme tie najmodernejšie technológie. V týchto dňoch ešte prebieha kolaudácia.

Ďalšia bomba nás čaká už budúci rok, kedy v Košiciach privítame najlepšie futbalové reprezentácie do 21 rokov na Majstrovstvách Európy. Košice dlho čakali na štadión takejto úrovne. Teraz máme moderný a kvalitný futbalový stánok. Všetkým, ktorí boli do projektu zapojení, patrí veľké ďakujem. Na tomto štadióne začíname písať novú kapitolu futbalu v Košiciach.

ZELENÝ MAGISTRÁT, ZELENÉ VNÚTROBLOKY, ZELENÉ KOŠICE

Opäť prichádza obdobie, v ktorom sú Košice suverénne najkrajšie široko-ďaleko. Po celom meste sa môžeme tešiť na nádherné kvetinové záhony. Z cibuľových pásov, ktoré kolegovia vysadili, už kvitnú narcisy a vykukovať začínajú aj prvé tulipány.

Zelenú dostal aj magistrát. Podarilo sa nám premeniť ho z betónového kolosu na príjemný zelený priestor, ktorý dýcha životom. V strede schodiska pribudli stromy, trvalky aj lavičky na oddych. Na budove sa pýši stena z popínavých rastlín a pred magistrátom pribudla dažďová záhrada. Už čoskoro budú zelenú strechu obývať aj naše “magistrácke” včely. Budeme ich mať približne 240 000, symbolicky takmer rovnako, ako je počet obyvateľov nášho mesta.

Vnútroblok Kuzmányho

Onedlho bude hotový aj ďalší vnútroblok. Tentokrát pôjde o nové zelené priestranstvá medzi ulicami Turgenevova – Lomonosovova. Do úplného finále ostáva ešte niekoľko úprav, no Južania sa už môžu radovať z nových detských, aj inkluzívnych či športových ihrísk. Nechýbajú tu nové prístupové chodníky, cestičky, lavičky. Navyše sa tu vysadilo 60 nových stromov, pričom sme ani jeden nemuseli vyrúbať. Pribudlo tu tiež 422 listnatých krov, vyše 7 100 trvaliek a takmer 3 800 cibuľovín. Na svoje si prídu aj psíčkári.

Našim dlhodobým cieľom je dostať do mesta čo najviac zelene. Som rád, že sa nám ho darí plniť čoraz aktívnejšie a Košice sú aj vďaka tomu čistejšie a krajšie.

Zdielať:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Pozrite si online

mohlo by Vás zaujímať

Podobné články

Budove magistrátu sme dali “zelenú”

Hlavné schodisko budovy Magistrátu mesta Košice na Tr. SNP 48 môže opäť naplno využívať verejnosť aj zamestnanci úradu. Práce na revitalizácii budovy košického magistrátu, v rámci

Na KVP máme nový chodník pre cyklistov a chodcov

Fanúšikovia aktívneho pohybu môžu využívať zrekonštruovaný takmer kilometer dlhý spoločný cyklistický chodník a chodník pre chodcov na Sídlisku KVP popri Triede KVP medzi križovatkami Moskovská trieda

Opravili smej 41-ročnú strechu Krematória

Okrem sanácie, opravy a zosilnenia nosných oceľových konštrukcií pôvodnej 41-ročnej strechy došlo v opravovanej časti budovy aj k výmene elektroinštalácie a nainštalovaniu úsporných svietidiel. Takisto