Tri veľké projekty pre Košice dotiahnuté do konca

Dokončiť rozbehnuté –  s týmto cieľom som pred vyše rokom začínal svoje druhé funkčné obdobie primátora Košíc. Začali sme Starou jazdiarňou, rozsiahlymi revitalizáciami škôl a škôlok, rekonštrukciami telocviční a ihrísk či výstavbou prvého moderného zariadenia sociálnych služieb po dlhých 20 rokoch. Teraz prichádzajú ďalšie tri dôležité projekty, ktoré naše mesto posunú opäť o niečo ďalej dopredu. Hotovo hlási KFA a za pár týždňov sa pridá aj Spievajúca fontána a NTC. Čoskoro budú nasledovať ďalšie vrátane nového najmodernejšieho plaveckého komplexu na Slovensku. Košice vďaka rozvojovým projektom smerujú do budúcnosti a ja budem robiť všetko preto, aby sme naplno pokračovali ďalej.

KOŠICKÝ FUTBAL ŠTARTUJE NOVÚ ÉRU

Za poslednú vyše dekádu to s profesionálnym futbalom v Košiciach nebolo, povedané mierne, ideálne. Verím však, že vďaka krásnemu novému štadiónu začíname písať omnoho úspešnejšiu kapitolu, ktorá z Košíc opäť spraví futbalového lídra na Slovensku.

Bola to dlhá, náročná cesta, ktorej úspešnému koncu mnohí neverili. Ale my sme vytrvali, pretože mesto ako Košice skrátka potrebuje moderný kvalitný futbalový štadión schopný hostiť (nielen futbalové) podujatia na najvyššej úrovni. Už budúci rok na KFA dokonca privítame najlepšie futbalové reprezentácie do 21 rokov na Majstrovstvách Európy. Veľmi sa teším na to, aké spoločné nezabudnuteľné zážitky na KFA zažijeme.

PÝCHA KOŠÍC ZNOVU OŽILA

Košice sú jedinečným miestom aj vďaka svojim symbolom. Jednou z mojich hlavných priorít ako primátora je pristupovať k nim s úctou, akú si zaslúžia. Či už ide napríklad o Dolnú Bránu, Jakabov palác alebo Spievajúcu fontánu.

Túto pýchu Košíc, ktorú dlhé roky zanedbávali, sa nám podarilo zrekonštruovať do skutočne nádhernej a unikátnej podoby. Bude nielen krajšia ako kedykoľvek predtým, ale vďaka SMART technológiám získa aj viaceré nové funkcie, ktoré potešia každého Košičana a návštevníka nášho mesta. Stane sa tak len treťou digitálnou fontánou na Slovensku,  druhou v Košiciach. Po dokončení bude prenášať napríklad predstavenia Národného divadla Košice alebo vám zahrá pesničku na želanie prostredníctvom mobilnej aplikácie.

Verím, že onedlho bude opäť centrom života na Hlavnej a prinesie so sebou ďalšie desaťročia radosti pre celé mesto. Tak, ako si to primátor Schuster v roku 1986 pri jej vybudovaní želal.

TOP PODMIENKY PRE KOŠICKÝ TENIS A BEDMINTON

Naši tenisti už nemusia odchádzať do hál v Bratislave. Špičkové tenisové podmienky pre športovcov aj nadšencov sa nám podarilo vytvoriť priamo v Košiciach. Kapacity budú naozaj rozsiahle, denne by malo byť NTC schopné privítať 300-500 športovcov. Vďaka NTC máme ideálne zázemie pre košické talenty a verím, že vďaka nim sa slovenský tenis o pár rokov vráti na popredné priečky svetových rebríčkov.

Doťahovať veci do konca má zmysel.

Zdielať:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Pozrite si online

mohlo by Vás zaujímať

Podobné články

Budove magistrátu sme dali “zelenú”

Hlavné schodisko budovy Magistrátu mesta Košice na Tr. SNP 48 môže opäť naplno využívať verejnosť aj zamestnanci úradu. Práce na revitalizácii budovy košického magistrátu, v rámci

Na KVP máme nový chodník pre cyklistov a chodcov

Fanúšikovia aktívneho pohybu môžu využívať zrekonštruovaný takmer kilometer dlhý spoločný cyklistický chodník a chodník pre chodcov na Sídlisku KVP popri Triede KVP medzi križovatkami Moskovská trieda

Opravili smej 41-ročnú strechu Krematória

Okrem sanácie, opravy a zosilnenia nosných oceľových konštrukcií pôvodnej 41-ročnej strechy došlo v opravovanej časti budovy aj k výmene elektroinštalácie a nainštalovaniu úsporných svietidiel. Takisto