S prezidentom Schusterom sa radím často

Prezidentovi stále veľmi záleží na tom, aby Košice napredovali a rozvíjali sa. Je to náš spoločný cieľ, o ktorom často a dlho diskutujeme. On Košice skrátka miluje a som rád, že aj vo veku 90 rokov hýri svojou legendárnou aktivitou a ja ako primátor sa naňho môžem kedykoľvek obrátiť.

PRACOVŇA V HISTORICKEJ RADNICI

Pri príležitosti jeho jubilea sa nám podarila skvelá vec. Pán prezident bude mať po novom pracovňu v Historickej radnici. Práve jeho zásluhou došlo k rekonštrukcii tejto budovy. Dnes v nej môžeme hrdo prijímať vzácnych hostí, významné zahraničné návštevy, ale aj dôležité rozhodnutia. Je dôstojným stánkom pre rôzne príležitosti a udalosti. Prezident Schuster do Historickej radnice vrátil život a mňa teší, že sme mu mohli dať takýto darček. Určite sa tomu potešia aj Košičania a Košičanky, ktorých bude môcť prijímať na stretnutia a rozhovory. Ja rozhodne po jeho cenné rady chodiť budem.

ROZVOJ KOŠÍC BOL ZA SCHUSTERA PRIORITOU

Historická radnica je len jedným z množstva dôležitých projektov, ktoré Rudolf Schuster za svojho primátorovania zrealizoval. Hlavná ulica, Spievajúca fontána a veľa ďalších Košice posunuli k lepšiemu. Odkedy som primátorom, mám rovnaký cieľ. Len mesto, ktoré sa rozvíja, ktoré napreduje, má budúcnosť.

Nová plaváreň, Národné tréningové centrum, domov komunálnych služieb v Krásnej, Košická futbalová aréna, revolučné vykurovanie mesta vďaka teplovodu z Ďurkova… Všetky tieto projekty a stovka ďalších, ktoré sme rozbehli a množstvo z nich už aj stihli dokončiť, sú pokračovaním jasnej vízie, ktorú pred rokmi začal tvoriť Rudolf Schuster. Vízie spraviť z Košíc moderné a úspešné mesto, na ktoré budeme spoločne hrdí.

Som vďačný za to, že som jedným z tých, ktorý môže v napĺňaní tejto vízie pokračovať, a že sa pritom môžem stále obrátiť na jej priekopníka.

Vďaka, pán prezident. Všetko najlepšie k Vášmu jubileu a teším sa na naše ďalšie rozhovory.

Zdielať:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Pozrite si online

mohlo by Vás zaujímať

Podobné články

Budove magistrátu sme dali “zelenú”

Hlavné schodisko budovy Magistrátu mesta Košice na Tr. SNP 48 môže opäť naplno využívať verejnosť aj zamestnanci úradu. Práce na revitalizácii budovy košického magistrátu, v rámci

Na KVP máme nový chodník pre cyklistov a chodcov

Fanúšikovia aktívneho pohybu môžu využívať zrekonštruovaný takmer kilometer dlhý spoločný cyklistický chodník a chodník pre chodcov na Sídlisku KVP popri Triede KVP medzi križovatkami Moskovská trieda

Opravili smej 41-ročnú strechu Krematória

Okrem sanácie, opravy a zosilnenia nosných oceľových konštrukcií pôvodnej 41-ročnej strechy došlo v opravovanej časti budovy aj k výmene elektroinštalácie a nainštalovaniu úsporných svietidiel. Takisto