Košická kapustnica a punč chutili aj pomáhali

Košičanky a Košičania tento rok opäť ukázali, že hlavným zmyslom Vianoc je dávať. Vďaka charitatívnym aktivitám Košických rozprávkových Vianoc sa tak môžu tešiť na šťastné a veselé sviatky aj ľudia v núdzi či ťažkých životných situáciách. Štedrosť ich susedov a spolumešťanov im snáď pomôže vyčariť toľko potrebný úsmev na tvári.

KÚPOU PRIMÁTORSKÉHO PUNČU POMÁHATE TÝM NAJOHROZENEJŠÍM

Jedna z mojich obľúbených primátorských tradícií opäť pomohla tam, kde to je najviac potrebné. Pri stánku s Primátorským punčom sa od jeho otvorenia zastavili stovky Košičaniek a Košičanov, ktorí už pomohli vyzbierať približne približne 20 000 Eur. Výťažok z Primátorského punču poputuje rovným dielom štyrom organizáciám, ktoré pomáhajú ľuďom v núdzi. Tento rok sa rozdelí organizáciám: Svetielko Pomoci n.o. – Pre deti z onkológie, BotaniKE, o.z., Parkinson Slovensko, Košické sovičky.

Veľká vďaka patrí všetkým, ktorí už prispeli. Ak ste náš stánok ešte nenavštívili, primátorský punč vám načapujeme každý deň od 16.00 do 20.00 hod. až do 23. decembra. Ďakujem, že vďaka vám môžeme priniesť pekné Vianoce aj tam, kde žiaľ veľa radosti nechodí.

ANJELSKÁ KAPUSTNICA POMÁHALA AJ TENTO ROK

Už doslova legendárny 1 000 litrový kotol na Hlavnej ulici nechýbal ani tento rok. Anjelska kapustnica rozvoniavala celým centrom mesta. Sám som pomáhal miešať a poviem vám, asi bude aj svalovica. Najdôležitejšie však je, že sa ňou opäť pomohlo. Každý, kto si včera pochutnal na vianočnej polievke za symbolické 2 eurá, pomohol organizácii Úsmev ako dar a ďalším.

Krásnym spestrením tejto skvelej tradície boli skutoční anjeli, ktorí v sobotu prišli na Hlavnú ulicu a kúpou kapustnice podporili chudobné rodiny s deťmi v našom meste a okolí. Veľká vďaka patrí našim partnerom, spoločnosti Úsmev ako dar, reštaurácii ROSTO STEAK HOUSE a ďalším.

Najväčšie poďakovanie však posielam skvelým ľuďom nášho mesta, ktorí opäť pomohli prežiť krásne sviatky tým, ktorí to najviac potrebujú.

Ďakujem a prajem šťastné a veselé 🙂

Zdielať:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Pozrite si online

mohlo by Vás zaujímať

Podobné články

Budove magistrátu sme dali “zelenú”

Hlavné schodisko budovy Magistrátu mesta Košice na Tr. SNP 48 môže opäť naplno využívať verejnosť aj zamestnanci úradu. Práce na revitalizácii budovy košického magistrátu, v rámci

Na KVP máme nový chodník pre cyklistov a chodcov

Fanúšikovia aktívneho pohybu môžu využívať zrekonštruovaný takmer kilometer dlhý spoločný cyklistický chodník a chodník pre chodcov na Sídlisku KVP popri Triede KVP medzi križovatkami Moskovská trieda

Opravili smej 41-ročnú strechu Krematória

Okrem sanácie, opravy a zosilnenia nosných oceľových konštrukcií pôvodnej 41-ročnej strechy došlo v opravovanej časti budovy aj k výmene elektroinštalácie a nainštalovaniu úsporných svietidiel. Takisto