Poďme spoločne osláviť Košice

Byť hrdý na svoje mesto je jedným z najlepších pocitov, aké poznám. Preto sú pre mňa oslavy Dňa Košíc vždy výnimočným časom. Tento rok to platí obzvlášť, keďže oslavujeme aj dokončenie viacerých dôležitých projektov, vďaka ktorým bude život v Košiciach ešte o niečo výnimočnejší. Tento rok sme dokončili Starú jazdiareň, NTC, KFA a samozrejme aj pýchu Košíc, ktorá bude hlavnou hviezdou celých osláv – Spievajúcu fontánu. Čakajú nás 2 týždne skvelého programu, tak si poďme naše krásne mesto spoločne užiť.

DVA TÝŽDNE PLNÉ ZÁBAVY, KULTÚRY A KRÁSY KOŠÍC

Až do 9. mája nás čakajú desiatky skvelých podujatí. Na dokončenej KFA si vychutnáme finále Slovenského pohára vo futbale. Odomkneme ZOO, zažijeme sprievod rytierov, svetelnú párty či  obľúbené košické Benátky. Čaká nás aj 90 metrov dlhý makovník či kultúra v podaní festivalu súčasného umenia USE THE C!TY a koncertu skupiny NO NAME priamo pri fontáne.

Čo ma v týchto neľahkých časoch teší obzvlášť je fakt, že sa nám podarilo vytvoriť skutočne výnimočný program s najnižším rozpočtom v histórii. Vďaka za to patrí našim mestským podnikom a organizáciám, partnerom a sponzorom a ďalším približne 60 partnerským športovým, kultúrnym a spoločenským organizáciám. Ďakujem všetkým, ktorí sa na jeho tvorbe podieľali.

PÝCHA NÁŠHO MESTA

Začiatok osláv Dňa mesta Košice prebehol vo veľkolepom štýle najmä vďaka návratu klenotu Hlavnej ulice – spoločne sme oživili Spievajúcu fontánu. Bol to úžasný večer. Keď sa dielo podarí, vždy je to nielen o radosti, ale aj o vďačnosti. Za spustením fontány stáli desiatky ľudí. Či už to boli robotníci od zhotoviteľa – spoločnosti Begra, naši zamestnaci zo Správy mestskej zelene v Košiciach, projektanti,  stavbyvedúci, referát kultúry MMK, chalani z Make Košice digital a v neposlednom rade Nadácia U.S. Steel Košice, ktorá prispela mestu na rekonštrukciu sumou milión eur. Všetkým vám patrí moja úprimná vďaka.

A úžasní ste boli aj vy, Košičanky a Košičania. Vytvorili ste neopakovateľnú atmosféru. Od uplynulého víkendu je fontána otvorená každý deň od 12.00 do 22.00, repertoár skladieb obmieňame denne. Príďte sa pozrieť, stojí to za to!

Najväčšia udalosť pri fontáne, v rámci osláv Dňa mesta Košic nás totiž ešte len čaká. Na 4. mája sme si pre vás pripravili jej veľkolepé slávnostné odovzdanie. Čaká nás hudobná, tanečná a svetelná show s predstavením technických noviniek, ktorými fontána disponuje. Vystúpia NO NAME, Tanečné štúdio Adriany Vrbovej, moderátor Richard Herrgott a mnohí ďalší. Podujatie svojou návštevou poctí aj pán prezident Rudolf Schuster.

Vidíme sa na skvelých podujatiach 🙂

Celý program osláv Dňa mesta Košice si pozriete: https://www.denmestakosice.sk/

Zdielať:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Pozrite si online

mohlo by Vás zaujímať

Podobné články

Budove magistrátu sme dali “zelenú”

Hlavné schodisko budovy Magistrátu mesta Košice na Tr. SNP 48 môže opäť naplno využívať verejnosť aj zamestnanci úradu. Práce na revitalizácii budovy košického magistrátu, v rámci

Na KVP máme nový chodník pre cyklistov a chodcov

Fanúšikovia aktívneho pohybu môžu využívať zrekonštruovaný takmer kilometer dlhý spoločný cyklistický chodník a chodník pre chodcov na Sídlisku KVP popri Triede KVP medzi križovatkami Moskovská trieda

Opravili smej 41-ročnú strechu Krematória

Okrem sanácie, opravy a zosilnenia nosných oceľových konštrukcií pôvodnej 41-ročnej strechy došlo v opravovanej časti budovy aj k výmene elektroinštalácie a nainštalovaniu úsporných svietidiel. Takisto