Budúcnosť tenisu v Košiciach – príbeh NTC

Na začiatku bolo zanedbané ihrisko – zarastené trávou a dlhodobo nevyužívané. My sme však dali Košičanom a Košičankám záväzok, že šport v našom meste zažije reštart. Zo zanedbaného ihriska sa tak stala špičková športová hala, ktorá bude vychovávať nové generácie tenistov a bedmintonistov z celého východu. Za posledné roky sme spravili veľa práce pre to, aby podmienky pre šport v Košiciach nenútili naše talenty odchádzať preč. Historické investície išli do telocviční a ihrísk na našich školách, zrekonšturovala sa Stará jazdiareň, KFA a teraz hlási hotovo aj NTC. Čoskoro pribudne aj najmodernejší plavecký komplex na Slovensku. S týmto cieľom pristupujeme k celému rozvoju Košíc – aby sa nám spoločnými silami podarilo vybudovať moderné mesto, odkiaľ sa neodchádza za lepším, ale prichádza za najlepším.

NA ZELENEJ LÚKE MODERNÉ ŠPORTOVISKO

Keď sa dnes pozerám na dokončené NTC, som hrdý na to, čo sa nám spoločnými silami podarilo. Vznikla moderná a kvalitná športová hala, ktorá  každý deň obslúži 300 až 500 ľudí, vrátane širokej verejnosti. Pre mňa osobne je ešte dôležitejší fakt, že vznikla s ohľadom na požiadavky verejnosti. Spoločne so Slovenským tenisovým zväzom sme našli odvahu a zmiernením pôvodného megalomanského projektu vypočuli obyvateľov okolitých ulíc. Košice tak dostanú tenisové centrum, ktoré má všetko, čo potrebujú profesionálni tenisti aj športujúca verejnosť a zároveň berie ohľad na požiadavky a potreby ľudí.

Vďaka NTC vznikne aj 85 parkovacích miest, detské ihrisko, posilňovňa či reštaurácia. Stáva sa nielen účelovou športovou halou, ale aj kvalitným architektonickým dielom hodným 21.storočia. Vďaka spolupráci s verejnosťou sme zmenili niečo, s čím neboli miestni obyvatelia stotožnení, na miesto s lepšou kvalitou života a  verejného priestoru v celom okolí.

INÉ PROJEKTY, ROVNAKÝ PRÍSTUP

Reštart športu v Košiciach by nebol možný bez spolupráce s našimi partnermi. Preto už roky chodím do Bratislavy, Bruselu a kdekoľvek, kde je to potrebné, aby sa naše projekty športovej infraštruktúry stali realitou. Podobne tomu bolo aj uplynulý týždeň – v Dome športu v Bratislave sa nám podarilo podpísať dve dôležité memorandá o spolupráci, ktoré posunú Košický šport na novú úroveň.

Prvé sa týka nášho dosiaľ najambicióznejšieho projektu – Národné olympijské centrum plaveckých športov by krátko po svojom dokončení v roku 2025 malo hostiť Majstrovstvá Európy v plávaní juniorov a tiež do 23 rokov. Druhé znamená obrovskú poctu pre náš svetoznámy Medzinárodný maratón mieru Košice – jeho 100. ročník sa výstavou o svojej histórii bude prezentovať v Slovenskom dome na letných Olympijských hrách v Paríži.

Aj to sú výsledky našich dlhodobých partnerstiev a nadštandardných vzťahov so Slovenským olympijským a športovým výborom, Slovenskou plaveckou federáciou a Maratónskym klubom Košice.

Reštart športu v Košiciach je aj vďaka týmto spoluprácam dnes realitou. Som presvedčený, že už čoskoro so sebou prinesie príležitosti, prestíž a najmä radosť pre celé mesto. My však nepoľavujeme, práve naopak.

Zdielať:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Pozrite si online

mohlo by Vás zaujímať

Podobné články

Budove magistrátu sme dali “zelenú”

Hlavné schodisko budovy Magistrátu mesta Košice na Tr. SNP 48 môže opäť naplno využívať verejnosť aj zamestnanci úradu. Práce na revitalizácii budovy košického magistrátu, v rámci

Na KVP máme nový chodník pre cyklistov a chodcov

Fanúšikovia aktívneho pohybu môžu využívať zrekonštruovaný takmer kilometer dlhý spoločný cyklistický chodník a chodník pre chodcov na Sídlisku KVP popri Triede KVP medzi križovatkami Moskovská trieda

Opravili smej 41-ročnú strechu Krematória

Okrem sanácie, opravy a zosilnenia nosných oceľových konštrukcií pôvodnej 41-ročnej strechy došlo v opravovanej časti budovy aj k výmene elektroinštalácie a nainštalovaniu úsporných svietidiel. Takisto