Mestský park je opäť o niečo lepší. Multifunkčné ihrisko dostalo celoročné využitie.

Minulý rok pred Vianocami sa nám podarilo zobrať zanedbaný verejný priestor v Mestskom parku a zmeniť ho na parádne klzisko.  Našou prioritou odvtedy bolo nájsť mu celoročné využitie. Podarilo sa. Vďaka spolupráci mesta a OZ Dobrý kolektív odteraz máme krásne a moderné multifunkčné ihrisko, ktoré zastreší rôznorodé športové, kultúrne, spoločenské či komunitné podujatia. Je to ďalšia splnená úloha k dosiahnutiu nášho cieľa, ktorým je premeniť Mestský park na spoločenské a kultúrne srdce Košíc.

V ZIME KLZISKO, PO ZVYŠOK ROKA MULTIFUNKČNÝ PRIESTOR

A ešte aj dobre vyzerá. Vďaka kreativite autora Martina Jenča a realizátora Viktora Fehera sa nám podarilo skrášliť vyše 1000 m2 verejného priestoru. Na betónovej ploche ihriska vzniklo nadrozmerné umelecké dielo, ktoré dostane Košice na európsku mapu pouličného umenia.

Na plochu sme nainštalovali 3 profesionálne basketbalové koše, opravilo sa sedenie na tribúne, pribudlo nové bezpečnejšie zábradlie, vznikla hluková stena, ktorá oddeľuje technickú miestnosť klziska od verejného priestranstva, boli nainštalované nové rozvody elektriny. V blízkej dobe pribudne do priestoru mobiliár – sedačky a odkladacie skrinky.

Tento koncept je na Slovensku prvý svojho druhu. Otestovať ho už stihol prvý turnaj v streeetballe. V tomto aj u nás čoraz populárnejšom športe má dokonca parametre pre organizovanie medzinárodných turnajov. Športoví nadšenci sa budú môcť na ihrisku počas leta vyblázniť  v rámci série podujatí Športové piatky. Bude sa tancovať, hrať stolný tenis, cvičiť v skupinách a potešia sa aj fanúšikovia bojových športov. Priestor je zároveň pripravený tak, aby zvládol  rôzne kultúrne podujatia, spoločenské akcie aj komunitné stretnutia.

MESTSKÝ PARK SA STÁVA MIESTOM PRE ŽIVOT

Ako primátor chcem, aby sa potenciál košických verejných priestorov využíval naplno. Mestský park je jeden z najdôležitejších verejných priestorov v meste, a preto si dávame záležať na tom, aby sa v ňom Košičania cítili čoraz lepšie. Postupnými krokmi sa nám ho úspešne darí vybudovať zelenú oázu, ktorá sa stáva kultúrnym a spoločenským centrom nášho mesta.

Okrem multifunkčného ihriska sa nám nedávno podarilo spustiť vynovenú „Plávajúcu fontánu“ a vďaka skvelej starostlivosti zamestnancov Správy mestskej zelene v ňom prekvitajú aj naše vzácne stromy. Chceme, aby si v ňom to svoje našiel každý, od mladých športovcov cez seniorov, až po rodiny s deťmi. V rovnakom duchu prebieha aj Košické leto v parku 2022. Už vyše mesiaca vás zabávajú hudobné podujatia, vodné svetelné show, kultúrne inscenácie, diskusie či rodinné pikniky a ja som nesmierne rád, že opäť budujeme vzťah medzi parkom a Košičanmi.

Do mestského parku sa sústreďuje kultúrny a spoločenský život v každom správnom meste. Najkrajšie mesto na Slovensku si zaslúži najkrajší a najlepší Mestský park. Ako primátor Košíc som za dokončenie tejto úlohy zodpovedný ja. Sme k tomu opäť o niečo bližšie.

Program športových piatkov nájdete tu: https://fb.me/e/20kxVYrsY

Kompletný program Košického leta 2022 nájdete na: https://fb.me/e/3htUEdjjh

Zdielať:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Pozrite si online

mohlo by Vás zaujímať

Podobné články

Budove magistrátu sme dali “zelenú”

Hlavné schodisko budovy Magistrátu mesta Košice na Tr. SNP 48 môže opäť naplno využívať verejnosť aj zamestnanci úradu. Práce na revitalizácii budovy košického magistrátu, v rámci

Na KVP máme nový chodník pre cyklistov a chodcov

Fanúšikovia aktívneho pohybu môžu využívať zrekonštruovaný takmer kilometer dlhý spoločný cyklistický chodník a chodník pre chodcov na Sídlisku KVP popri Triede KVP medzi križovatkami Moskovská trieda

Opravili smej 41-ročnú strechu Krematória

Okrem sanácie, opravy a zosilnenia nosných oceľových konštrukcií pôvodnej 41-ročnej strechy došlo v opravovanej časti budovy aj k výmene elektroinštalácie a nainštalovaniu úsporných svietidiel. Takisto