EYOF v Košiciach nebol kvôli Rašimu. Moderné športoviská však vznikajú a vznikať budú

Už dávno som nevidel toľko klamstiev a snáh o prekrútenie faktov ako za posledný týždeň. Zasypali nás nimi, ako inak, staré rašiovské kádre a ich noví protežanti. Keby si aspoň nevybrali za tému niečo, čo je preukázateľne Rašiho maslom na hlave. EYOF sa uskutočnil v Banskej Bystrici,  hoci v roku 2016 získali práva na jeho usporiadanie Košice. To však bolo ešte predtým, než Košičania v primátorských voľbách povedali klanu Rašiovcov jasné nie. 

POVEDZME SI PRAVDU O EYOFE

Bol to Raši, v tej dobe podpredseda vlády pre investície a informatizáciu, ktorý odmietol dať Košiciam na EYOF potrebné peniaze. Ponúkal nám 12 milónov eur, čo by ledva stačilo na samotnú organizáciu. Opakovane a dôrazne som sa snažil vyrokovať pre nás navýšenie štátneho príspevku na EYOF o 10 miliónov na vláde vtedajšieho premiéra Pellegriniho. Tie peniaze sme chceli použiť na rekonštrukciu a výstavbu športovísk, ktoré si EYOF vyžadoval, a ktoré by po skončení festivalu slúžili košickému športu.

Rovnakú požiadavku som viackrát smeroval aj na Rašiho osobne. Odmietol. Následne sa do médií vyjadril, že vraj „Polaček hádže sumy úplne z brucha“ a, že je „presvedčený o tom, že sa na Slovensku nájde viacero miest, ktoré to s 12-miliónovou alebo nižšou dotáciou úspešne zvládnu.“ Do Banskej Bystrice išlo 36 miliónov. O 14 miliónov viac, než o čo sme žiadali my. Preto som dodnes vďačný košickému zastupiteľstvu, že sa v roku 2019 uznieslo, že s tak nízkym rozpočtom jednoducho nedokážeme usporiadať dôstojné podujatie bez toho, aby sme neohrozili chod a finančnú stabilitu mesta.

Je smutné, čo dokázalo spôsobiť ego jedného človeka. Od roku 2016, kedy bolo Košiciam oznámené rozhodnutie o organizovaní EYOF, až do konca Rašiho pôsobenia na poste primátora, nezačal realizovať výstavbu jediného športoviska. Následne hádzal všetky možné polená pod nohy nám, aby náhodou Polaček nezlízol smotanu za úspech hier. Je to síce smiešne, ale je to tak. Dnes hovorí o premárnenej príležitosti. Aspoň v niečom má pravdu, aj keď prijať zodpovednosť mu ego nedovolí.  Kandidáti na primátora, ktorí dnes vyťahujú EYOF a ani len nespomenú Rašiho len potvrdzujú, že v prichádzajúcich voľbách budú jeho koňmi.

Košická futbalová akadémia bude realitou na Sídlisku Nad Jazerom

REŠTART ŠPORTU V KOŠICIACH JE DNES REALITOU

Aj preto dnes s čistým svedomím tvrdím, že EYOF neľutujem. Nie za takých podmienok, aké nám chceli nanútiť. Reštart športu v Košiciach robíme za vlastných podmienok. Nové športoviská budujeme kvalitne, transparentne, so zapojením verejnosti a s hlavným cieľom podpory mladých športovcov v Košiciach.

Výstavba Národného tréningového centra na Popradskej je v plnom prúde

Sme v poslednej fáze výstavby KFA, do roka bude stáť nová Angels aréna, stavia sa Národné tréningové centrum pre tenistov, vzniká Košická futbalová akadémia. Na pôdoryse súčasnej mestskej krytej plavárne vznikne najmodernejší plavecký komplex na Slovensku. Okrem toho pokračujeme v rekonštrukciách desiatok telocviční a ihrísk na našich základných školách.

Majstrovstvá Európy v malom futbale sa tento rok uskutočnili v Košiciach

Veľké podujatia medzinárodného významu do Košíc patria. Nedávno sme hostili ME v malom futbale, predtým v hádzanej a určite budú nasledovať ďalšie a väčšie. Prídu sem na poctivo vybudované športoviská. Do mesta, ktoré ich organizáciu zvládne. Bez toho, aby ich mohlo ohroziť ego a pomstychtivosť starých kádrov.

Košická futbalová aréna sa dočká dostavby už v budúcom roku

Zdielať:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Pozrite si online

mohlo by Vás zaujímať

Podobné články

Budove magistrátu sme dali “zelenú”

Hlavné schodisko budovy Magistrátu mesta Košice na Tr. SNP 48 môže opäť naplno využívať verejnosť aj zamestnanci úradu. Práce na revitalizácii budovy košického magistrátu, v rámci

Na KVP máme nový chodník pre cyklistov a chodcov

Fanúšikovia aktívneho pohybu môžu využívať zrekonštruovaný takmer kilometer dlhý spoločný cyklistický chodník a chodník pre chodcov na Sídlisku KVP popri Triede KVP medzi križovatkami Moskovská trieda

Opravili smej 41-ročnú strechu Krematória

Okrem sanácie, opravy a zosilnenia nosných oceľových konštrukcií pôvodnej 41-ročnej strechy došlo v opravovanej časti budovy aj k výmene elektroinštalácie a nainštalovaniu úsporných svietidiel. Takisto