Kým iní politikárčia, my rozvíjame Košice

Košice majú za sebou úspešný týždeň, aj keď to možno v titulkoch novín zapadlo za lacný politický marketing ľudí, ktorým rozvoj celého mesta politicky nevyhovuje. Niektorí starostovia mestských častí totiž akoby zabúdali, že sú aj poslancami mesta. Rozhodli sa pre klamstvá a uprednostňovanie vlastných záujmov pred záujmami celku. Mrzí ma to, ale je to ich rozhodnutie. Ja sa radšej sústredím na doťahovanie projektov, ktoré posunú Košice do budúcnosti. V uplynulých dňoch sa nám totiž podarili viaceré dôležité veci.

FINIŠUJEME VÝSTAVBU ĎALŠEJ ŠPORTOVEJ HALY

A podarí sa nám ju dokončiť výrazne skôr a lacnejšie, než bol pôvodný odhad. Nová športová hala na Želiarskej bude slúžiť nielen deťom z tamojšej ZŠ a MŠ, ktoré ako jediné v meste nemajú vlastnú telocvičňu ale aj športovým klubom. Svoje miesto si tam nájdu florbalisti a poslúži tiež na tréningy a zápasy vo volejbale, basketbale, hádzanej, futsale či bedmintone.

Mesto na jej výstavbu získalo dotáciu vo výške 1,2 milióna eur z výzvy MIRRI. V Košiciach momentálne prebieha najviac rozvojových projektov za posledných 30 rokov. Je to z veľkej časti zásluhou toho, že sme získavanie externých zdrojov do rozvoja mesta povýšili na našu absolútnu prioritu. Externé dotácie, v niektorých prípadoch historicky najvyššie udelené, sa nám podarilo získať napríklad na výstavbu NTC, Národného olympijského centra a mnoho ďalších projektov. Takto si predstavujem aktívne a napredujúce mesto.

20 ROKOV NIČ A TERAZ TO “ZRAZU” IDE

Košice sú o dôležitý krok bližšie k využitiu geotermálnej energie. MIRRI nám odkleplo žiadosť o poskytnutie nenávratného finančného príspevku vo výške 56,2 milióna eur pre  MH Teplárenský holding. Teraz je na rade schválenie zmluvy na Ministerstve hospodárstva, čo by však nemal byť problém, keďže projekt dostal status národného projektu a tiež osvedčenie o významnej investícii.

Vďaka geotermálnemu zdroju, ktorý má potenciál byť najväčším na Slovensku a jedným z najväčších v Európe, by mohol celkový podiel obnoviteľnej energie na výrobe tepla pre Košice dosiahnuť v prvých fázach 42 % a pokryť spotrebu tepla pre 171 000 odberateľov. Zároveň nám pomôže zastabilizovať pre Košičanov ceny tepla a priblíži naše mesto k uhlíkovej neutralite.

Roky snáh, desiatky spoločných stretnutí s partnermi a “zrazu” sa niečo, o čom naši predchodcovia roky len rozprávali, stáva realitou. A takto pristupujeme ku všetkým projektom, ktoré posúvajú naše krásne mesto vpred.

Preto ma neodrádzajú ani často podpásové útoky niektorých ľudí v mestskom zastupiteľstve, ktorých záujem o Košice končí na hraniciach ich mestskej časti. Kľúčové rozvojové projekty, ktoré máme rozbehnuté, pomôžu celým Košiciam. Ja sa sústredím na ne. Politické intrigy nechávam na druhých.

Zdielať:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Pozrite si online

mohlo by Vás zaujímať

Podobné články

Budove magistrátu sme dali “zelenú”

Hlavné schodisko budovy Magistrátu mesta Košice na Tr. SNP 48 môže opäť naplno využívať verejnosť aj zamestnanci úradu. Práce na revitalizácii budovy košického magistrátu, v rámci

Na KVP máme nový chodník pre cyklistov a chodcov

Fanúšikovia aktívneho pohybu môžu využívať zrekonštruovaný takmer kilometer dlhý spoločný cyklistický chodník a chodník pre chodcov na Sídlisku KVP popri Triede KVP medzi križovatkami Moskovská trieda

Opravili smej 41-ročnú strechu Krematória

Okrem sanácie, opravy a zosilnenia nosných oceľových konštrukcií pôvodnej 41-ročnej strechy došlo v opravovanej časti budovy aj k výmene elektroinštalácie a nainštalovaniu úsporných svietidiel. Takisto