Jaro, sprav niečo so športom v Košiciach

Najprv sme vraj nerobili. Potom sme vraj nerobili dosť. Potom sme vraj robili, ale nedokončovali. A teraz dokončujeme. A robíme ďalej. A budeme robiť a dokončovať a tak ďalej. Na KFA akurát začíname montovať sedadlá a následne bude celá krásna aréna hotová. NTC je na tom rovnako a rýchlym tempom napreduje aj výstavba plaveckého centra. Historické investície idú už dlhodobo aj do športovej infraštruktúry na školách, v nasledujúcich mesiacoch dokončíme ďalšie tri športoviská. Šport v Košiciach prešiel za posledné roky doslova revolúciou. Teraz možno príde výčitka, že robíme príliš. S tou asi žiť dokážem.

NA FUTBAL DO KFA S RODIČMI A SYNOM

Bol to skvelý zážitok. Užili sme si futbal, (aj keď chýbala čerešnička v podobe víťazstva) atmosféru a najmä konečne moderný stánok, v ktorom sa človek necíti ako za trest. Už len posledné týždne chýbajú do otvorenia severnej a južnej tribúny a aréna s kapacitou takmer 12 500 miest bude hotová. Som rád, že najmä rodičia ostali milo prekvapení ako môže vyzerať futbal na Slovensku. Presne o to nám v konečnom dôsledku ide, a preto sme sa do rekonštrukcie KFA pustili – aby si šport v Košiciach vedeli užiť celé rodiny a stala sa z toho príjemná udalosť.

Tak pristupujeme ku všetkým veľkým projektom športovej infraštruktúry v meste. Stará jazdiareň bola prvá, nasledujú KFA a NTC a náš najambicióznejší projekt, Národné olympijské centrum plaveckých športov, bude ďalšie.

MLADÉ TALENTY SÚ STÁLE HLAVNOU PRIORITOU

V areáloch košických základných škôl sa dokončujú tri nové športoviská, ktoré už v nasledujúcich mesiacoch začnú slúžiť nielen ich žiakom ale aj športovej verejnosti. Na ZŠ Starozagorská sme počas minulého leta začali s modernizáciou atletického oválu, ktorý bude aj spádovým športoviskom pre viacero škôl a žiakov z okolia. Bežecký ovál bude pozostávať so štyroch 200-metrových dráh vrátane cieľovej rovinky na krátke trate s dĺžkou 60 metrov. Chýbať nebude ani doskočisko s pieskom pre skok do diaľky. Takmer dve tretiny financií sme získali z príspevku z Fondu na podporu športu.

Doobedu bude slúžiť žiakom z KVP a popoludní zas širokej verejnosti, ktorá sa bude môcť objednať cez aplikáciu. Ľudia si v tomto peknom prostredí budú už toto leto hrať futbal, tenis, volejbal, basketbal alebo si zabehať.

Našim ďalším cieľom je, aby postupne v každej mestskej časti bolo v prevádzke aspoň jedno športovisko s atletickým oválom, futbalovým trávnikom, basketbalovým ihriskom alebo multifunkčné či workoutové ihrisko, ktoré bude môcť využívať aj verejnosť.

Reštart športu v Košiciach totiž nikdy nebol len frázou. Je to realita, ktorá každým dňom naberá čoraz zaujímavejšie kontúry. Už teraz sa teším na to, aké športové úspechy nášmu mestu práca odvedená dnes prinesie v budúcnosti.

Zdielať:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Pozrite si online

mohlo by Vás zaujímať

Podobné články

Budove magistrátu sme dali “zelenú”

Hlavné schodisko budovy Magistrátu mesta Košice na Tr. SNP 48 môže opäť naplno využívať verejnosť aj zamestnanci úradu. Práce na revitalizácii budovy košického magistrátu, v rámci

Na KVP máme nový chodník pre cyklistov a chodcov

Fanúšikovia aktívneho pohybu môžu využívať zrekonštruovaný takmer kilometer dlhý spoločný cyklistický chodník a chodník pre chodcov na Sídlisku KVP popri Triede KVP medzi križovatkami Moskovská trieda

Opravili smej 41-ročnú strechu Krematória

Okrem sanácie, opravy a zosilnenia nosných oceľových konštrukcií pôvodnej 41-ročnej strechy došlo v opravovanej časti budovy aj k výmene elektroinštalácie a nainštalovaniu úsporných svietidiel. Takisto