Volvo prichádza. Košice budú pripravené

Minulý týždeň to bolo najmä o Volve. Absolvoval som stretnutie s vedením ministerstva hospodárstva, na ktorom ma ubezpečili, že štát pokračuje v maximálnom úsilí tento projekt dotiahnuť do úspešného konca. Volvo je investícia, ktorá zmení celý región a Košice na to budú pripravené. Na meste robíme všetky dôležité kroky k tomu, aby sme pozitívny vplyv Volva pre obyvateľov Košíc maximalizovali. Okrem dobrých správ o Volve však mám aj novinky vo výstavbe novej fontány či dokončenú revitalizáciu verejnej knižnice. 

VOLVO JE OBROVSKOU PRÍLEŽITOSŤOU

Od čias VSŽ tu nebola významnejšia investícia. Volvo pre Košice znamená  rozsiahle investície do dopravnej infraštruktúry, vzdelávania, bytovej otázky, obnoviteľných zdrojov energie či nových cyklochodníkov. Tento týždeň som absolvoval stretnutie s  podpredsedníčkou vlády SR a ministerkou hospodárstva Denisou Sakovou. Som rád, že štát otázku Volva vníma rovnako. Pani ministerka ma ubezpečila, že je pripravená urobiť maximum pre to, aby zo strany štátu všetko fungovalo profesionálne a dotiahlo sa do úspešnej finalizácie. Prvé elektromobily v priemyselnom parku vo Valalikoch by mali byť vyrobené už začiatkom roka 2026.

Volvo zmení Košice a celý región zásadným spôsobom. Je to kľúčový projekt pre môj dlhodobý cieľ spraviť z Košíc mesto, z ktorého sa neodchádza za lepším, ale prichádza za najlepším. Preto musíme byť a budeme pripravení vyťažiť z tejto príležitosti maximum.

NOVÁ FONTÁNA AJ VYNOVENÉ KNIŽNICE

Fontána v parčíku na Bašťovanského ulici je už dlhšie minulosťou. Nie však nadlho, čoskoro na jej mieste vyrastie úplne nová. Fontána bude brať ohľad na životné prostredie vrátane využitia moderných technológií na minimalizáciu spotreby vody a energie.  Veľká vďaka patrí Správe mestskej zelene v Košiciach. Aj vďaka ich práci bude táto lokalita príjemným miestom na život, priestorom, kde si obyvatelia budú môcť oddýchnuť, načerpať energiu či osviežiť sa počas horúcich letných dní.

Zmenami prechádza aj najväčšia verejná knižnica na Slovensku. Hovorím o našej, košickej Knižnici pre mládež. Po novom už v nových, bezbariérových a štýlových priestoroch novootvorenej pobočky Hornádka na Hutníckej 22.

Rozvoj totiž nie je len o veľkých projektoch, o ktorých píšem najčastejšie. Myslíme aj na menšie investície, ktoré však majú veľkú pridanú hodnotu pre Košičanky a Košičanov. Preto dlhodobo podporujeme zelené projekty, akými sú obnova parkov, fontán, výstavba stromov či starostlivosť o zeleň. Rovnako tak investujeme do knižníc, múzeí či tradičných podujatí. To je podľa mňa základ dobre fungujúceho mesta.

Zdielať:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Pozrite si online

mohlo by Vás zaujímať

Podobné články

Budove magistrátu sme dali “zelenú”

Hlavné schodisko budovy Magistrátu mesta Košice na Tr. SNP 48 môže opäť naplno využívať verejnosť aj zamestnanci úradu. Práce na revitalizácii budovy košického magistrátu, v rámci

Na KVP máme nový chodník pre cyklistov a chodcov

Fanúšikovia aktívneho pohybu môžu využívať zrekonštruovaný takmer kilometer dlhý spoločný cyklistický chodník a chodník pre chodcov na Sídlisku KVP popri Triede KVP medzi križovatkami Moskovská trieda

Opravili smej 41-ročnú strechu Krematória

Okrem sanácie, opravy a zosilnenia nosných oceľových konštrukcií pôvodnej 41-ročnej strechy došlo v opravovanej časti budovy aj k výmene elektroinštalácie a nainštalovaniu úsporných svietidiel. Takisto