Košice žijú hokejom a futbalom…a ich budúcnosťou

Najbližšie týždne bude celé Slovensko s napätím sledovať našich chlapcov na Majstrovstvách sveta v hokeji a na futbalovom EURE. Neprezradím však žiadne tajomstvo, keď poviem, že na magistráte (nielen) týmito dvomi športami žijeme už niekoľko rokov. Rozsiahle investície do telocviční a ihrísk na košických školách a najmä čerstvo dokončená KFA sú jasným dôkazom toho, že reštart športu v Košiciach je v plnom prúde. Ani z ďaleka však nekončíme – len minulý týždeň sme vám mohli priniesť správu o spustení najväčšej investície do Steel Arény od jej otvorenia. Našim cieľom je poskytnúť ďalším generáciám košických talentov ideálne podmienky pre rozvoj. Aby sme aj v budúcnosti mohli s hrdosťou sledovať slovenské reprezentácie na najvyššej medzinárodnej úrovni, so silnou košickou stopou.

HISTORICKY NAJVÄČŠIA INVESTÍCIA DO STEEL ARÉNY

Rekonštrukcia prinesie zmenu technológie chladenia a vzduchotechniky na hlavnej a tréningovej ľadovej ploche, opravu strešného svetlíka aj výmenu osvetlenia. Vďaka tomu výrazne znížime náklady na jej prevádzku, z čoho bude profitovať nielen hokejové Á-čko, ale aj všetky mládežnícke celky HC Košice.

Investícia v hodnote približne 5,71 milióna eur je ďalším dôležitým míľnikom nášho Reštartu športovej infraštruktúry v Košiciach. Za spoluprácu sa musím opäť poďakovať nášmu skvelému partnerovi, Fondu na podporu športu, ktorý do Steel arény investuje rovných 5 miliónov Eur. Zvyšok sumy, 708 230 eur, poskytne OZ Košická aréna, ktorá Steel arénu prevádzkuje a v ktorej disponuje aj mesto Košice s 33,33-percentným podielom na hlasovacích právach.

KFA BUDE HOSTIŤ REPREZENTÁCIU

Vraciame košickému futbalu zašlú slávu. Tak, ako sme sľúbili – KFA sa stane  tretím štadiónom v Košiciach, na ktorom odohrá slovenská reprezentácia oficiálny medzinárodný zápas. Ten prvý už v septembri, v úvodnom domácom dueli Ligy národov 2024/2025 proti Azerbajdžanu. Som si istý, že ani zďaleka nebude posledný. Teším sa, že Košice sú opäť centrom slovenského futbalu a  môžu svetu ukázať svoju krásu a vášeň pre tento šport.

NA KFA PRENESIEME AJ MAJSTROVSTVÁ V HOKEJI

Košickú futbalovú arénu sme budovali s hlavným cieľom priniesť nášmu mestu kvalitný, moderný a reprezentatívny futbalový stánok. Ja ju však od začiatku vnímam aj ako miesto, na ktorom môžeme spoločne prežívať nezabudnuteľné chvíle – koncerty, podujatia, alebo ako v tomto prípade, výkony našich reprezentantov. Zápasy Majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji 2024 budeme môcť sledovať na veľkoplošných KFA led obrazovkách. Vstup pre všetkých je samozrejme zadarmo. Teším sa na vás.

Zdielať:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Pozrite si online

mohlo by Vás zaujímať

Podobné články

Opravili sme Slaneckú cestu

Motoristi vďaka oprave využívajú rozšírenú Slaneckú cestu v mestskej časti Nad jazerom celkovej dĺžke takmer 2,3 km. O potrebe rozšírenia tejto komunikácie sa viedli diskusie