Gratulujem, chlapci

Na KFA jednoducho patrí najvyššia súťaž. Pri jej budovaní bolo od začiatku našim hlavným cieľom vrátiť Košický futbal na vrchol.  Vďaka odhodlaniu a bojovnosti košických futbalistov môže pokračovať. Nebola to jednoduchá sezóna, ale v kľúčovom momente, v priamom súboji o istotu záchrany proti Michalovciam, to chlapci zvládli. Ďakujem a posielam srdečné gratulácie. My vo vedení mesta naplno pokračujeme v Reštarte športu v Košiciach, aby účasť v najvyšších športových sútažiach pre naše mesto nebola každoročným bojom, ale samozrejmosťou.

PRVÝ KROK SPLNENÝ, POĎME ĎALEJ

Som presvedčený, že táto sezóna bola pre košický futbal začiatkom niečoho skvelého. Je to koniec-koncov dekáda, odkedy sme naposledy hrali najvyššiu súťaž. O nejakom väčšom úspechu ani nehovoriac. Ako nováčik naši futbalisti zvládli to najdôležitejšie – zachrániť sa. Teraz sa môžeme spoločnými silami pustiť do ambicióznejších cieľov. Hráči na ihrisku a my vo vedení mesta v ďalšom budovaní špičkových športových podmienok v Košiciach. Nie len pre futbal, ale aj ďalšie športy.

Zdroj: fckosice.sk

REŠTART ŠPORTU JE REALITOU

Je to o vytváraní zázemia pre zdravý športový vývoj detí, o podpore mladých košických talentov, o budovaní kvalitnej a modernej infraštruktúry, ktorá bude slúžiť profesionálom aj športovej verejnosti. No je to aj o kľúčových projektoch – tie dávajú Košice na športovú mapu a prinášajú nášmu mestu potrebnú prestíž. Budovanie a modernizácia športových stánkov v Košiciach – od Starej Jazdiarne, cez KFA a NTC až po Národné olympijské centrum plaveckých športov a nedávno ohlásenú rozsiahlu rekonštrukciu Steel Arény, má presne tento cieľ.

Tieto výsledky nie sú žiadnou náhodou. Košice sa za uplynulých päť rokov stali jedným zo slovenských lídrov v čerpaní eurofondov a štátnych príspevkov na rozvoj športovej infraštruktúry. Vybudovali alebo zrekonštruovali sme zázemie pre atletiku, vodné pólo, hádzanú, futsal, hokejbal, hokej, futbal a ďalšie športy, pričom sme na to získali externé zdroje za viac ako 35 miliónov eur. Boli sme v našich plánoch dostatočne ambiciózni, nadviazali sme a rozšírili spolupráce s kľúčovými partnermi, no najmä do toho množstvo ľudí denno-denne dávalo hodiny kvalitnej práce. Patrí im za to moja obrovská vďaka.

Reštart športu v Košiciach je dnes realitou a máme za sebou výsledky, ktoré nám nik nevezme. O to väčšiu motiváciu máme nadviazať na ne ďalšími.

Zdielať:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Pozrite si online

mohlo by Vás zaujímať

Podobné články

Opravili sme Slaneckú cestu

Motoristi vďaka oprave využívajú rozšírenú Slaneckú cestu v mestskej časti Nad jazerom celkovej dĺžke takmer 2,3 km. O potrebe rozšírenia tejto komunikácie sa viedli diskusie