Skvelá správa. Športová udalosť roka na Slovensku bude aj s divákmi.

 

Nie každý deň sa na Slovensku hrajú majstrovstvá Európy. A nie každý deň hrá domáca reprezentácia v Košiciach. Také dni ale prichádzajú a ja mám obrovskú radosť, že aj pred divákmi. Už tento štvrtok sa totiž začínajú ME v hádzanej mužov. Naši reprezentanti odohrajú všetky svoje súboje v základnej skupine v Steel aréne. Do hľadiska pustia 25% kapacity. Na to, že ešte prednedávnom hrozilo, že sa bude hrať pred prázdnymi tribúnami,  je to viac ako skvelá správa. Už sa na zápasy našich chlapcov veľmi teším.

MAĎARSKO-SLOVENSKÉ MAJSTROVSTVÁ EURÓPY

O tom, že budú majstrovstvá v hádzanej hostiť tieto dve krajiny, sa vie už dávnejšie. Hrať sa bude v piatich mestách. Na Slovensku okrem Košíc aj v Bratislave. S organizátormi sme od začiatku v úzkom kontakte. Rozhodnutie, že naši reprezentanti budú hrať na východe, ma osobne veľmi potešilo. Už pri hokejových MS sme všetkým ukázali, že Košice boli pre našu repre správnou voľbou. Fanúšikovia vytvorili u nás hokejistom vynikajúce zázemie.

Hádzaná si zaslúži nielen podporu v hľadisku, ale aj finančnú. Som rád, že poslanci pri schvaľovaní rozpočtu na tento rok mysleli aj na organizáciu takýchto podujatí a týmto majstrovstvám odklepli 50 tisíc eur. Aj vďaka tomu sa v týchto dňoch Steel aréna mení na hádzanársky kotol a na budúci týždeň, tak ako aj pri iných veľkých podujatiach v meste v minulosti, osobne dozriem na posledné prípravy.  Teší ma, že sa nám darí pracovať na tom, aby sa Mesto Košice stalo mestom športu nielen na papieri.

Pandémia mnohé skomplikovala. Organizátorom nezávidím, lebo do poslednej chvíle nevedeli, či budú môcť počítať s divákmi v hľadisku. Pritom pohľad k susedom do Maďarska bol diametrálne odlišný. Tam majú iné pravidlá, v hľadisku môže sedieť 100% divákov. V posledných dňoch však chodili už len dobré správy. Tou poslednou je, že hráči budú mať  fanúšikovskú podporu aj u nás. Síce len štvrtinovú, ale pri našich prísnych opatreniach je aj to úspech.

Za mňa osobne je to správne rozhodnutie. Šport počas Korony trpel a naďalej trpí a takéto dobré správy spoločnosť, ale aj športovci, potrebujú. Som presvedčený, že organizátori bez problémov splnia všetky opatrenia a diváci si zápasy, nielen našej repre, vychutnajú. 

ME HÁDZANÁROV BUDE NA SLOVENSKU PO PRVÝ RAZ

Bude to športová udalosť roka. Je to prvé veľké medzinárodné podujatie v hádzanej na Slovensku. ME v hádzanej mužov zatiaľ nikdy neboli ani v Maďarsku, ale naši južní susedia už dvakrát hostili európsky šampionát žien. Na šampionáte bude hrať 24 tímov. Sú rozdelené do šiestich základných skupín. A práve tá, v ktorej sú naši, sa bude hrať kompletne celá v Košiciach. Majstrovstvá začínajú vo štvrtok 13. januára.

Slováci odohrajú v základnej skupine v Košiciach tri stretnutia. S Nórskom sa stretnú hneď v prvý deň ME o 20.30 hod., s Litvou 15.1. o 18.00 hod. a napokon hrajú s Ruskom 17. 1. o 18.00 hod..

Favoriti nie sme, ale ja verím, že naše mesto prinesie Slovákom šťastie. Už postup zo skupiny by bol fantastickým výsledkom. Uvidíme, tešme sa na svetových hádzanárov.

Pozrite si galériu a zmluvu o spolupráci

Zdielať:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Pozrite si online

mohlo by Vás zaujímať

Podobné články

Budove magistrátu sme dali “zelenú”

Hlavné schodisko budovy Magistrátu mesta Košice na Tr. SNP 48 môže opäť naplno využívať verejnosť aj zamestnanci úradu. Práce na revitalizácii budovy košického magistrátu, v rámci

Na KVP máme nový chodník pre cyklistov a chodcov

Fanúšikovia aktívneho pohybu môžu využívať zrekonštruovaný takmer kilometer dlhý spoločný cyklistický chodník a chodník pre chodcov na Sídlisku KVP popri Triede KVP medzi križovatkami Moskovská trieda

Opravili smej 41-ročnú strechu Krematória

Okrem sanácie, opravy a zosilnenia nosných oceľových konštrukcií pôvodnej 41-ročnej strechy došlo v opravovanej časti budovy aj k výmene elektroinštalácie a nainštalovaniu úsporných svietidiel. Takisto