Prajem si, aby bol rok 2022 rokom spolupráce

Aj v politike. Aj keď, bohužiaľ, práve v politike sa spolupráca veľmi nenosí. Je to ale škoda. Na vlastnej koži totiž vidím, že keď sa spolupracuje, prináša to omnoho lepšie výsledky. Najnovším príkladom je schválenie rozpočtu. Spoločne s poslancami sme našli, vďaka spolupráci, riešenia pre Košičanov. Od prvého dňa v novom roku tak bežia procesy a pracuje sa na projektoch. Či už na meste, alebo v mestských častiach. Viem, možno to znie ako klišé, ale ja si ozaj vážim, že sme našli spoločnú reč. Ťažia z toho všetci Košičania.

PRAJEM SI, ABY KONEČNE SKONČILA PANDÉMIA

Ale v tom určite nie som sám. Nepoznám človeka, ktorý by si neželal to isté. Po dvoch rokoch sme už všetci unavení. Korona výrazne zmenila naše životy. A aj keď ju každý z nás vníma inou optikou, jedno máme všetci spoločné. Každý z nás o niečo prišiel. Dnes vieme, že mnohí aj o to najcennejšie. Sám na vlastné oči však stretávam ľudí na okraji spoločnosti, ktorí sú kvôli Covidu na tom oveľa horšie, ako predtým. Našťastie máme v meste dobrých ľudí, ktorí im pomáhajú. Mesto sa zas snaží týmto ľuďom a organizáciám vytvárať stále lepšie podmienky.

Verím, že rok 2022 dá bodku za ťažkým obdobím. Zároveň dúfam, že z neho výjdeme posilnení. Pretože, ak nás pandémia niečo naučila, tak je to opäť len spolupráca. Keď sme si pomáhali a spolupracovali, išlo to oveľa ľahšie. Ľudia sa vzájomne potrebujú, vtedy dokážeme viac. Nie je to žiadna veda, je to fakt.

NA PRVOM MIESTE BUDÚ PRE MŇA OPÄŤ KOŠICE A KOŠIČANIA

To vám garantujem, to si nemusím priať. Byť primátorom metropoly východu síce nie je med lízať, ale ani jeden deň v tejto práci neľutujem. Kritika a útoky sú vyvážené výsledkami, ktoré dosahujeme.

Opäť budeme pomáhať slabším. Za tri roky sme prerobili desiatky zdevastovaných mestských bytov. Dnes v nich bývajú ľudia, ktorí majú ťažký život. Platia nájomné a postupne sa začleňujú do života. Ani jeden mestský byt sme nepredali, ani ho neprihrali svojim kamošom.

Ďalej budeme investovať do športu. Našli sme ho v zdevastovanom stave. Podarilo sa nám ho ale stabilizovať a už dlhšiu dobu posúvať na vyššiu úroveň. Futbalisti budú hrať už onedlho v novej aréne. Čoskoro ju dobudujeme a príde aj reprezentácia. Hokejisti, po turbulentnom období, našli stabilných partnerov a jedným z nich je aj mesto. Angels Aréna prejde konečne rekonštrukciou. Po dlhých prípravách, ňou prejde aj plaváreň, ktorá sa začne meniť na plavecký komplex pre všetkých. No a v neposlednom rade ma veľmi teší, čo sa nám podarilo vybudovať v parku. V zime parádne klzisko, v lete športovisko pre streetball, futsal či hokejbal.

Peniaze pôjdu opäť aj do škôl škôlok či ciest. Mnohé sa nám už podarilo zrekonštruovať a budeme pokračovať. To platí aj o cestách a chodníkoch. Za nášho vedenia sa opravilo a opraví historicky najviac úsekov. Navyše za normálne ceny. Oproti predchodcom tak šetríme milióny ročne a nedáme zarobiť kšeftárom.

Môžem vám garantovať, že aj v tomto roku zostaneme neoblomní. Žiadne kšefty, žiadni oligarchovia. Budeme spolupracovať s každým, kto chce dobre pre Košice a Košičanov. Preto ste nás zvolili a ja vám garantujem, že tento sľub napĺňame a budeme aj naďalej napĺňať.

Zdielať:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Pozrite si online

mohlo by Vás zaujímať

Podobné články

Opravili sme Slaneckú cestu

Motoristi vďaka oprave využívajú rozšírenú Slaneckú cestu v mestskej časti Nad jazerom celkovej dĺžke takmer 2,3 km. O potrebe rozšírenia tejto komunikácie sa viedli diskusie