Prajem si, aby bol rok 2022 rokom spolupráce

Aj v politike. Aj keď, bohužiaľ, práve v politike sa spolupráca veľmi nenosí. Je to ale škoda. Na vlastnej koži totiž vidím, že keď sa spolupracuje, prináša to omnoho lepšie výsledky. Najnovším príkladom je schválenie rozpočtu. Spoločne s poslancami sme našli, vďaka spolupráci, riešenia pre Košičanov. Od prvého dňa v novom roku tak bežia procesy a pracuje sa na projektoch. Či už na meste, alebo v mestských častiach. Viem, možno to znie ako klišé, ale ja si ozaj vážim, že sme našli spoločnú reč. Ťažia z toho všetci Košičania.

PRAJEM SI, ABY KONEČNE SKONČILA PANDÉMIA

Ale v tom určite nie som sám. Nepoznám človeka, ktorý by si neželal to isté. Po dvoch rokoch sme už všetci unavení. Korona výrazne zmenila naše životy. A aj keď ju každý z nás vníma inou optikou, jedno máme všetci spoločné. Každý z nás o niečo prišiel. Dnes vieme, že mnohí aj o to najcennejšie. Sám na vlastné oči však stretávam ľudí na okraji spoločnosti, ktorí sú kvôli Covidu na tom oveľa horšie, ako predtým. Našťastie máme v meste dobrých ľudí, ktorí im pomáhajú. Mesto sa zas snaží týmto ľuďom a organizáciám vytvárať stále lepšie podmienky.

Verím, že rok 2022 dá bodku za ťažkým obdobím. Zároveň dúfam, že z neho výjdeme posilnení. Pretože, ak nás pandémia niečo naučila, tak je to opäť len spolupráca. Keď sme si pomáhali a spolupracovali, išlo to oveľa ľahšie. Ľudia sa vzájomne potrebujú, vtedy dokážeme viac. Nie je to žiadna veda, je to fakt.

NA PRVOM MIESTE BUDÚ PRE MŇA OPÄŤ KOŠICE A KOŠIČANIA

To vám garantujem, to si nemusím priať. Byť primátorom metropoly východu síce nie je med lízať, ale ani jeden deň v tejto práci neľutujem. Kritika a útoky sú vyvážené výsledkami, ktoré dosahujeme.

Opäť budeme pomáhať slabším. Za tri roky sme prerobili desiatky zdevastovaných mestských bytov. Dnes v nich bývajú ľudia, ktorí majú ťažký život. Platia nájomné a postupne sa začleňujú do života. Ani jeden mestský byt sme nepredali, ani ho neprihrali svojim kamošom.

Ďalej budeme investovať do športu. Našli sme ho v zdevastovanom stave. Podarilo sa nám ho ale stabilizovať a už dlhšiu dobu posúvať na vyššiu úroveň. Futbalisti budú hrať už onedlho v novej aréne. Čoskoro ju dobudujeme a príde aj reprezentácia. Hokejisti, po turbulentnom období, našli stabilných partnerov a jedným z nich je aj mesto. Angels Aréna prejde konečne rekonštrukciou. Po dlhých prípravách, ňou prejde aj plaváreň, ktorá sa začne meniť na plavecký komplex pre všetkých. No a v neposlednom rade ma veľmi teší, čo sa nám podarilo vybudovať v parku. V zime parádne klzisko, v lete športovisko pre streetball, futsal či hokejbal.

Peniaze pôjdu opäť aj do škôl škôlok či ciest. Mnohé sa nám už podarilo zrekonštruovať a budeme pokračovať. To platí aj o cestách a chodníkoch. Za nášho vedenia sa opravilo a opraví historicky najviac úsekov. Navyše za normálne ceny. Oproti predchodcom tak šetríme milióny ročne a nedáme zarobiť kšeftárom.

Môžem vám garantovať, že aj v tomto roku zostaneme neoblomní. Žiadne kšefty, žiadni oligarchovia. Budeme spolupracovať s každým, kto chce dobre pre Košice a Košičanov. Preto ste nás zvolili a ja vám garantujem, že tento sľub napĺňame a budeme aj naďalej napĺňať.

Zdielať:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Pozrite si online

mohlo by Vás zaujímať

Podobné články

Budove magistrátu sme dali “zelenú”

Hlavné schodisko budovy Magistrátu mesta Košice na Tr. SNP 48 môže opäť naplno využívať verejnosť aj zamestnanci úradu. Práce na revitalizácii budovy košického magistrátu, v rámci

Na KVP máme nový chodník pre cyklistov a chodcov

Fanúšikovia aktívneho pohybu môžu využívať zrekonštruovaný takmer kilometer dlhý spoločný cyklistický chodník a chodník pre chodcov na Sídlisku KVP popri Triede KVP medzi križovatkami Moskovská trieda

Opravili smej 41-ročnú strechu Krematória

Okrem sanácie, opravy a zosilnenia nosných oceľových konštrukcií pôvodnej 41-ročnej strechy došlo v opravovanej časti budovy aj k výmene elektroinštalácie a nainštalovaniu úsporných svietidiel. Takisto