PRACUJEME NA ĎALŠÍCH MILIÓNOCH Z EUROFONDOV PRE KOŠICE

Vždy nám bolo jasné, že jediným zaručeným spôsobom ako Košice posúvať vpred, je byť aktívni v získavaní externých zdrojov. Takmer 2,5 milióna eur, o ktoré sa uchádzame teraz, by putovalo na skvelé rozvojové projekty ako napríklad zelené strechy na materských školách, vodozádržné opatrenia, rekonštrukciu Knižnice pre mládež mesta Košice na Humenskej ulici a na podporu budovania nabíjacej infraštruktúry pre elektrické vozidlá.

S úspešnými eurofondovými projektami máme bohaté skúsenosti. Aj vďaka nim sa nám podarilo zrealizovať historicky najväčšie investície do košických škôl a škôlok, športovej infraštruktúry, dopravy, zelených projektov či kultúrnych podujatí. Snažíme sa byť v tejto oblasti najlepší a stále sa posúvať vpred. Teší ma, že to prináša svoje výsledky. Verím, že v tomto prípade tomu nebude inak.

NA KVP MÁME NOVÝ CHODNÍK PRE CYKLISTOV A CHODCOV

Príkladom ako eurofondy pomáhajú rozvoju mesta je aj práve dokončený projekt nového chodníka na KVP. Takmer kilometer dlhý spoločný chodník sa nachádza medzi križovatkami Moskovská trieda a Kremnická ulica. Teší ma, že chodník je už právoplatne skolaudovaný a naplno slúži nielen chodcom ale aj fanúšikom cyklodopravy. Pribudli tu tiež lavičky, koše a cyklo sčítač. Skvelou správou tiež je, že mesto sa na financovaní podieľalo len piatimi percentami, zvyšných 95 percent sme získali z eurofondov.

Práve eurofondy nám môžu pomôcť v našom dlhodobom cieli spraviť z Košíc mesto pre cyklistov. Nebude to ľahké, lebo podobne ako pri iných oblastiach dopravnej infraštruktúry sa ani cyklodoprave v minulosti nevenovala dostatočná pozornosť. My to chceme napraviť. Mesto má na takéto investície obmedzené zdroje, no práve vďaka eurofondom môžeme výrazne urýchliť budovanie siete cyklochodníkov a skvalitňovanie podmienok pre využívanie ekologickej dopravy.