Máme jasný cieľ – napĺňať potenciál Košíc 

Za uplynulý týždeň som absolvoval niekoľko kľúčových stretnutí na tému rozvoja a budúcnosti nášho mesta. Po rozhovoroch s veľvyslancami Švédska a Japonska je zrejmé, že potenciál Košíc si za hranicami naplno uvedomujú, a že aj vďaka našim krokom sa dajú očakávať ďalšie významné investície. Naplno pokračujeme v rozvojových projektoch, vďaka ktorím Košice budú jednak lákadlom pre investorov, no najmä skvelým miestom pre život, odkiaľ sa nebude odchádzať za lepším, ale prichádzať za najlepším.

VOLVO ZNAMENÁ ROZVOJ, INVESTÍCIE A PROSPERITU

Ako vedenie mesta robíme všetko, čo je v našich možnostiach, aby sme sa na príchod automobilky pripravili a maximalizovali jej prínos pre Košičanky a Košičanov. Naši talentovaní, kvalifikovaní a vzdelaní ľudia budú kľúčovou zložkou automobilky a ja sa nesmierne teším na všetky pozitíva, ktoré to prinesie.

Po stretnutí so švédskou veľvyslankyňou v SR J.E. Annika Markovic je dôvodov na radosť pre Košice ešte omnoho viac. Obe strany vidia jednoznačný potenciál pre ďalších investorov zo Švédska a možnosti hlbšej spolupráce. Vďaka leteckému spojeniu Košice – Göteborg zas môžeme rozvíjať potenciál cestovného ruchu, ktorý je obrovský.

Ciele sú jasné, podporiť rast nášho mesta, rozvoj celého regiónu a návrat talentovaných ľudí z iných kútov Slovenska či zo zahraničia späť domov.

POTENCIÁL KOŠÍC VIDÍ AJ JAPONSKO

Informácie o možnej kúpe U.S. Steel oceliarenským gigantom Nippon Steel na nás upriamili pozornosť japonských spoločností. Na našom spoločnom stretnutí japonský veľvyslanec J.E. Yasuhiro Kawakami neskrýval nadšenie z toho, ako sú Košice pripravené na príchod zahraničných investícií.

Japonské spoločnosti majú v Košiciach vytvorené kvalitné prostredie, čo už v súčasnosti potvrdzujú napríklad Minebea Slovakia či U-Shin Slovakia, ktoré u nás zamestnávajú stovky ľudí. Preto sme sa rozprávali o možnostiach príchodu ďalších investorov z krajiny vychádzajúceho slnka. Výrazne pomôcť s tým môže nová mestská organizácia  Business Košice, ktorá okrem iného zastrašuje starostlivosť verejného sektoru o investorov v našom meste.

NÁRODNÉ OLYMPIJSKÉ CENTRUM PRILÁKA VÝZNAMNÉ PODUJATIA

Nesmierne ma teší záujem nových investorov, no prioritou pre mňa ostáva vytvárať v Košiciach čo najlepšie podmienky pre život. Preto ďalej naplno makáme na rozvojových projektoch.

Národné olympijské centrum plaveckých športov je asi najambicióznejším z nich. Som nadšený z toho, ako tento projekt napreduje. S Ivanom Šulekom, prezidentom SPF sme si boli pozrieť tempo prác a ostali sme doslova v nemom úžase. Zo starej Krytej plavárne po ôsmich mesiacoch vyrastá najmodernejší krytý bazén na Slovensku. A už v roku 2025 sa môže stať dejiskom Majstrovstiev Európy v plaveckých športoch do 23 rokov.

Dá sa to. Občas sa pritrafia chyby, občas musíme bojovať s ľuďmi, pre ktorých sú osobné záujmy dôležitejšie, ako záujem Košíc. Ale pokiaľ máme jasný cieľ posunúť mesto vpred, tak to spoločne zvládneme. O tom som presvedčený.

Zdielať:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Pozrite si online

mohlo by Vás zaujímať

Podobné články

Budove magistrátu sme dali “zelenú”

Hlavné schodisko budovy Magistrátu mesta Košice na Tr. SNP 48 môže opäť naplno využívať verejnosť aj zamestnanci úradu. Práce na revitalizácii budovy košického magistrátu, v rámci

Na KVP máme nový chodník pre cyklistov a chodcov

Fanúšikovia aktívneho pohybu môžu využívať zrekonštruovaný takmer kilometer dlhý spoločný cyklistický chodník a chodník pre chodcov na Sídlisku KVP popri Triede KVP medzi križovatkami Moskovská trieda

Opravili smej 41-ročnú strechu Krematória

Okrem sanácie, opravy a zosilnenia nosných oceľových konštrukcií pôvodnej 41-ročnej strechy došlo v opravovanej časti budovy aj k výmene elektroinštalácie a nainštalovaniu úsporných svietidiel. Takisto