Máme jasný cieľ – napĺňať potenciál Košíc 

Za uplynulý týždeň som absolvoval niekoľko kľúčových stretnutí na tému rozvoja a budúcnosti nášho mesta. Po rozhovoroch s veľvyslancami Švédska a Japonska je zrejmé, že potenciál Košíc si za hranicami naplno uvedomujú, a že aj vďaka našim krokom sa dajú očakávať ďalšie významné investície. Naplno pokračujeme v rozvojových projektoch, vďaka ktorím Košice budú jednak lákadlom pre investorov, no najmä skvelým miestom pre život, odkiaľ sa nebude odchádzať za lepším, ale prichádzať za najlepším.

VOLVO ZNAMENÁ ROZVOJ, INVESTÍCIE A PROSPERITU

Ako vedenie mesta robíme všetko, čo je v našich možnostiach, aby sme sa na príchod automobilky pripravili a maximalizovali jej prínos pre Košičanky a Košičanov. Naši talentovaní, kvalifikovaní a vzdelaní ľudia budú kľúčovou zložkou automobilky a ja sa nesmierne teším na všetky pozitíva, ktoré to prinesie.

Po stretnutí so švédskou veľvyslankyňou v SR J.E. Annika Markovic je dôvodov na radosť pre Košice ešte omnoho viac. Obe strany vidia jednoznačný potenciál pre ďalších investorov zo Švédska a možnosti hlbšej spolupráce. Vďaka leteckému spojeniu Košice – Göteborg zas môžeme rozvíjať potenciál cestovného ruchu, ktorý je obrovský.

Ciele sú jasné, podporiť rast nášho mesta, rozvoj celého regiónu a návrat talentovaných ľudí z iných kútov Slovenska či zo zahraničia späť domov.

POTENCIÁL KOŠÍC VIDÍ AJ JAPONSKO

Informácie o možnej kúpe U.S. Steel oceliarenským gigantom Nippon Steel na nás upriamili pozornosť japonských spoločností. Na našom spoločnom stretnutí japonský veľvyslanec J.E. Yasuhiro Kawakami neskrýval nadšenie z toho, ako sú Košice pripravené na príchod zahraničných investícií.

Japonské spoločnosti majú v Košiciach vytvorené kvalitné prostredie, čo už v súčasnosti potvrdzujú napríklad Minebea Slovakia či U-Shin Slovakia, ktoré u nás zamestnávajú stovky ľudí. Preto sme sa rozprávali o možnostiach príchodu ďalších investorov z krajiny vychádzajúceho slnka. Výrazne pomôcť s tým môže nová mestská organizácia  Business Košice, ktorá okrem iného zastrašuje starostlivosť verejného sektoru o investorov v našom meste.

NÁRODNÉ OLYMPIJSKÉ CENTRUM PRILÁKA VÝZNAMNÉ PODUJATIA

Nesmierne ma teší záujem nových investorov, no prioritou pre mňa ostáva vytvárať v Košiciach čo najlepšie podmienky pre život. Preto ďalej naplno makáme na rozvojových projektoch.

Národné olympijské centrum plaveckých športov je asi najambicióznejším z nich. Som nadšený z toho, ako tento projekt napreduje. S Ivanom Šulekom, prezidentom SPF sme si boli pozrieť tempo prác a ostali sme doslova v nemom úžase. Zo starej Krytej plavárne po ôsmich mesiacoch vyrastá najmodernejší krytý bazén na Slovensku. A už v roku 2025 sa môže stať dejiskom Majstrovstiev Európy v plaveckých športoch do 23 rokov.

Dá sa to. Občas sa pritrafia chyby, občas musíme bojovať s ľuďmi, pre ktorých sú osobné záujmy dôležitejšie, ako záujem Košíc. Ale pokiaľ máme jasný cieľ posunúť mesto vpred, tak to spoločne zvládneme. O tom som presvedčený.

Zdielať:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Pozrite si online

mohlo by Vás zaujímať

Podobné články

Opravili sme Slaneckú cestu

Motoristi vďaka oprave využívajú rozšírenú Slaneckú cestu v mestskej časti Nad jazerom celkovej dĺžke takmer 2,3 km. O potrebe rozšírenia tejto komunikácie sa viedli diskusie