Je čas bilancovať a plánovať ďalej. Teším sa na vás v košických uliciach.

Zadanie, ktoré som od vás, Košičania, pred štyrmi rokmi dostal, znelo jasne. Vyhnať z mesta staré korupčné kádre, nekradnúť, byť transparentný a zabezpečiť, aby pravidlá platili pre všetkých. Skoncovať s korupciou a s vplyvom rašiovských podnikateľov, skoncovať s rodinkárstvom. Nebolo to jednoduché, išli po nás tvrdo a zákerne. My sme ale neuhli a vytrvali. A podarilo sa. Vďaka tomu sme mohli rozbehnúť projekty, ktoré navždy zmenia tvár Košíc k lepšiemu. Veľa z nich sa nám už podarilo zrealizovať, ďalšie chceme dokončiť.

Teraz je čas na odpočet. Na diskusiu o tom, či sme svoje úlohy splnili a o tom, aké bude vaše zadanie na ďalšie štyri roky. Prichádzam s ním priamo k vám, pod vaše balkóny.

POZÝVAM VÁS NA LETNÚ GRILOVAČKU

Máme v Košiciach krásne leto a keďže k letu neodmysliteľne patria grilovačky, rozhodol som sa usporiadať diskusie s vami práve touto formou. Grilovačky, ktoré som si  pre vás pripravil ja, budú trochu iné. Grilovať budete môcť najmä vy mňa, a to svojimi „horúcimi“ otázkami. Poznáte ma, viete, že pred nimi neuhnem, nech budú akokoľvek náročné.

Prvú z nich už máme za sebou. Videli sme sa v Račkovom parku a bolo to výborné. Ďakujem všetkým, ktorí prišli. Nešetrili ste ma a presne tak to má byť.  Viaceré vaše otázky sa týkali môjho názoru na iných politikov. Koho by som chcel vidieť na župe, koho vo vláde, s kým si dokážem v prípade úspechu predstaviť spoluprácu. Mojou odpoveďou na to je, že budem spolupracovať s každým, komu pôjde o dobrú vec. Na spoluprácu sme totižto odkázaní, aj keď spolu v mnohých veciach nemusíme súhlasiť.

Príkladom za všetky je príchod Volva. Táto historická, bezprecedentná investícia na východe sa stala realitou len vďaka spolupráci všetkých zúčastnených, od štátu cez kraj a Mesto Košice, až po Obec Valaliky. Môžem mať množstvo výhrad k vedeniu kraja či smerom k vláde, ale dôležité je si na konci dňa sadnúť za spoločný stôl a hľadať najlepšie riešenia pre ľudí.

PRIORITA ČÍSLO 1 – DOKONČIŤ, ČO SOM ZAČAL

Nevyhol som sa ani otázke, čo bude mojou hlavnou prioritou v prípade úspechu. Na to mám úplne jednoznačnú odpoveď – dokončiť, čo som začal. Nie je to prázdna fráza. Keď som pred štyrmi rokmi prvýkrát prišiel do úradu, nenašiel som v šuplíku po bývalom vedení žiadne zmysluplné plány. Nemali sme sa o čo oprieť, na čo nadviazať. Za uplynulé štyri roky sa nám to podarilo úplne otočiť. Naštartovať množstvo projektov, ktoré Košice posunú míľovými krokmi vpred.

Od investícií do športovísk, mestských bytov, dopravnej infraštruktúry, historicky najväčších opráv škôl a škôlok, ciest a chodníkov, až po projekty, o ktorých sa desiatky rokov len hovorilo – výstavbu teplovodu z Ďurkova do Košíc, rekonštrukciu Slaneckej cesty, obnovu Mlynského náhonu či obchvat Košíc R2… Je toho skutočne veľa a radšej, ako písať dlhé blogy, sa o tom s vami porozprávam.

Najbližšie sa na Letnej grilovačke vidíme:

12.júla 2022 – Park Jozefa Psotku na Juhu, Južná trieda/Šoltésova

14.júla 2022– Mestský park pri ihrisku/klzisku

19.júla 2022 – Komunitná kaviareň na KVP, Drocárov park/Dénešova

Určite príďte. Bude káva, niečo dobré na pitie a možno aj skutočne niečo ugrilujeme.

Zdielať:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Pozrite si online

mohlo by Vás zaujímať

Podobné články

Opravili sme Slaneckú cestu

Motoristi vďaka oprave využívajú rozšírenú Slaneckú cestu v mestskej časti Nad jazerom celkovej dĺžke takmer 2,3 km. O potrebe rozšírenia tejto komunikácie sa viedli diskusie