Smutný pohľad na špekulantov z vodární

A to som ich, samozrejme, ešte nazval pekne. Zaslúžili by si určite aj iné prívlastky, omnoho ostrejšie. Aj udalosti posledných dní ukazujú, že staré praktiky zostávajú. Až mi hlava neberie, že sa tam stále držia a rozhodujú o miliónoch. Ideálne pre svojich kamošov a rodinných príslušníkov. Môj pohľad poznáte. Verejne kritizujem Hrehu už dlhé roky. Výsledkom je, že Košice aj napriek vyše 20% akcií vo VVS v riadiacich orgánoch zastúpenie stále nemajú. Na jednej strane je to smutné a nelogické, na druhej je to znak toho, že niečo skrývajú a boja sa. Náš boj proti Hrehovi a spol,  mal za tri roky aj viacero víťazných momentov. To, aby sa zo strategického podniku pobrali. je však stále v nedohľadne. Škoda, veľká škoda. 
A to som ich, samozrejme, ešte nazval pekne. Zaslúžili by si určite aj iné prívlastky, omnoho ostrejšie. Aj udalosti posledných dní ukazujú, že staré praktiky zostávajú. Až mi hlava neberie, že sa tam stále držia a rozhodujú o miliónoch. Ideálne pre svojich kamošov a rodinných príslušníkov. Môj pohľad poznáte. Verejne kritizujem Hrehu už dlhé roky. Výsledkom je, že Košice aj napriek vyše 20% akcií vo VVS v riadiacich orgánoch zastúpenie stále nemajú. Na jednej strane je to smutné a nelogické, na druhej je to znak toho, že niečo skrývajú a boja sa. Náš boj proti Hrehovi a spol.  mal za tri roky aj viacero víťazných momentov. To, aby sa zo strategického podniku pobrali. je však stále v nedohľadne. Škoda, veľká škoda.

HREHA S MAJZOM AKO PUTIN S MEDVEDEVOM?

Udalosti posledných dní či týždňov, lebo pri nich človek nikdy nevie, ako dlho špekulujú a vymýšľajú plány, ako sa zachrániť, však ukazujú, že sa predsa len bude hýbať škatuľami. Vyzerá to však na kozmetické zmeny. Už aj vrabce na streche čvirikajú, že si Majza (áno ten) s Hrehom vymenia pozície. Človek neznalý prostredia by si mohol pomyslieť, že Hreha konečne po 19-tich rokoch na čele VVS padol. Tí, čo poznajú veci detailnejšie ale vedia, že ide o plánovanú šachovú rošádu. Jej cieľom je, aby sa nič nezmenilo. Navonok sa síce budú tváriť pokrokovo, ale v skutočnosti sa zmenia len mená a partia zostane pohromade. Detailnejšie to rozpísal redaktor Denníka N Dušan Karolyi vo svojom včerajšom článku . Ja len dodám, že mi to pripomína nedávne vládnutie v Rusku, kde sa menili len figúrky na čele štátu, ale kto je tam stále jediným bossom, bolo všetkým úplne jasné.

PREČO SA CHYSTÁ HREHA STIAHNUŤ CHVOST?

Opäť si pomôžem spomínaným článkom novinára Karolyiho. Aj keď tých článkov bolo v minulosti viac ako dosť.

“Tieto personálne rošády sa chystajú krátko po tom, čo rada Úradu pre verejné obstarávanie ako odvolací orgán koncom januára potvrdila rozhodnutie ÚVO, že vodárne pri verejnom obstarávaní porušili zákon. Išlo o zákazku Zhodnotenie kalov z čistiarní odpadových vôd za takmer 5 miliónov eur. Korzár o nej informoval už v roku 2019 s tým, že cez víťaznú košickú firmu JK Servis (jediný uchádzač) na zákazke profitovali Hrehovi príbuzní”.

Tak si to zhrňme do jednej vety: Päť miliónov eur z VVS pre Hrehovu rodinu v čase, kedy stál na čele podniku, šialenstvo.

JEDNO VÍŤAZSTVO SME UŽ PRE ĽUDÍ VYBOJOVALI

Malo to zmysel. Bojovali sme dlhé mesiace. Výsledkom je, že sme, takto pred rokom, zachránili vodu na východe pre budúce generácie. Plán bohvie akých podnikateľov s nastrčenými ľuďmi do popredia nevyšiel. Vďaka nášmu úsiliu a súčasnej vláde sme zabránili vstupu súkromníkov do VVS. Pritom to mal niekto v pozadí poriadne prešpekulované. Chýbalo málo a našu vodu by začali skupovať rôzne záujmové skupiny. Tie by následne ovplyvnili jej cenu.

Celý článok o tom, ako sa nám to podarilo si môžete prečítať tu  “Keď má moja tvrdohlavosť zmysel alebo ako sme zachránili vodu”

Pokiaľ budeme vo vedení mesta my, môžete si byť istí, že budeme dávať pozor na verejné financie. Stojí nás to veľa síl a robíme si silných nepriateľov. Do politiky sme ale vstúpili s čestnými úmyslami. Nekradneme, pomáhame, robíme veci poriadne.

Zdielať:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Pozrite si online

mohlo by Vás zaujímať

Podobné články

Budove magistrátu sme dali “zelenú”

Hlavné schodisko budovy Magistrátu mesta Košice na Tr. SNP 48 môže opäť naplno využívať verejnosť aj zamestnanci úradu. Práce na revitalizácii budovy košického magistrátu, v rámci

Na KVP máme nový chodník pre cyklistov a chodcov

Fanúšikovia aktívneho pohybu môžu využívať zrekonštruovaný takmer kilometer dlhý spoločný cyklistický chodník a chodník pre chodcov na Sídlisku KVP popri Triede KVP medzi križovatkami Moskovská trieda

Opravili smej 41-ročnú strechu Krematória

Okrem sanácie, opravy a zosilnenia nosných oceľových konštrukcií pôvodnej 41-ročnej strechy došlo v opravovanej časti budovy aj k výmene elektroinštalácie a nainštalovaniu úsporných svietidiel. Takisto