Vyhlásenie ku Komunálnym voľbám 2022

Pred štyrmi rokmi sme, my všetci Košičania, vo voľbách povedali nie praktikám, ktoré tu vládli. Chceli ste od nás, aby sme očistili mesto od korupcie, od vplyvu rašiovských podnikateľov. Splnili sme to. 

Za celú dobu čo som primátor nenájdete jednu korupčnú kauzu. Jedinú predraženú zákazku prihranú spriateleným podnikateľom. Jediný príklad rodinkárstva. Pretože neexistuje. Naopak, začali sme robiť veci čisto a zrazu dokážeme tie isté služby obstarať o 20% lacnejšie. Pätina peňazí sa tu roky niekde strácala.

Proti starým kádrom sme šli dôsledne. Nešlo to vždy jednoducho, ale postupne sme vždy uspeli. Asi najdlhšie to trvalo s parkovacou spoločnosťou EEI, súdili sme sa, neustúpili tlakom. Dobojovali sme to a minulý týždeň nám súd dal za pravdu. Zmluva, ktorú uzavreli naši predchodcovia je neplatná. 

Dobre viem, že starým kádrom ležím v žalúdku. Že sa potrebujú vrátiť k moci a v týchto voľbách urobia všetko preto, aby na miesto primátora dostali svojho človeka. Na začiatku funkčného obdobia som si myslel, že očistiť mesto od týchto väzieb bude najväčšia výzva. Mýlil som sa. 

Viac ako polovicu svojho primátorovania som totiž pôsobil v čase krízy. Najskôr Covid a tento rok, bohužiaľ, aj vojna na Ukrajine, kedy  cez Košice prechádzali státisíce utečencov. Určite nepreháňam, ak poviem, že žiaden primátor v histórii Košíc nepôsobil v takýchto podmienkach. 

Napriek tomu sa nám toho podarilo urobiť mnoho a ďalšie projekty naštartovať. Mestské byty sa už nerozpredávajú, ale opravujú a prenajímajú ľuďom, ktorí to najviac potrebujú. Opravili sme najviac škôl a škôlok v histórii. Transparentne, za reálne ceny. Rovnako sme postavili a opravili najviac úsekov ciest a chodníkov. Podarilo sa nám ochrániť vodu pre celý východ. Dobre si pamätáte, že špekulanti okolo VVS ju chceli potichu sprivatizovať. Zrekonštruovali sme Dolnú bránu, rekonštruujeme Angels Arénu, začíname so stavbou najmodernejšieho plaveckého komplexu na Slovensku. Tých projektov, ktoré sa nám podarilo urobiť a robíme je mnoho.

Rozbehli sme projekty o ktorých sa desiatky rokov iba hovorilo, výstavbu teplovodu z Ďurkova do Košíc, rekonštrukciu Slaneckej cesty či obnovu Mlynského náhona, obchvat Košíc R2 je realitou. Chceme pokračovať a dokončiť to čo sme začali. Zároveň nedovolíme, aby sa k moci vrátili staré kádre. Viem, že ten súboj nebude ľahký, zase bude špinavý lebo im ide o veľa. 

Minulé voľby na mňa útočili tým najšpinavším spôsobom na to najcennejšie čo mám, som zvedavý s čím prídu teraz.

Som ale pripravený sa znovu uchádzať o primátorský post, celé to ustáť, aby som dokončil, čo som začal.

Zdielať:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Pozrite si online

mohlo by Vás zaujímať

Podobné články

Budove magistrátu sme dali “zelenú”

Hlavné schodisko budovy Magistrátu mesta Košice na Tr. SNP 48 môže opäť naplno využívať verejnosť aj zamestnanci úradu. Práce na revitalizácii budovy košického magistrátu, v rámci

Na KVP máme nový chodník pre cyklistov a chodcov

Fanúšikovia aktívneho pohybu môžu využívať zrekonštruovaný takmer kilometer dlhý spoločný cyklistický chodník a chodník pre chodcov na Sídlisku KVP popri Triede KVP medzi križovatkami Moskovská trieda

Opravili smej 41-ročnú strechu Krematória

Okrem sanácie, opravy a zosilnenia nosných oceľových konštrukcií pôvodnej 41-ročnej strechy došlo v opravovanej časti budovy aj k výmene elektroinštalácie a nainštalovaniu úsporných svietidiel. Takisto