Východ spolupracuje. Spoločný hlas Košíc a Prešova bude počuť

Spolupráca Košíc a Prešova je základným kameňom rozvoja celého Východu. Uvedomujem si to a som veľmi rád, že primátor Prešova František Oľha to vníma rovnako. Na našom spoločnom stretnutí v košickej Historickej radnici sme sa zhodli na viacerých konkrétnych návrhoch, ktoré prehĺbia našu vzájomnú spoluprácu.

Spolupráca Košíc a Prešova je základným kameňom rozvoja celého Východu. Uvedomujem si to a som veľmi rád, že primátor Prešova František Oľha to vníma rovnako. Na našom spoločnom stretnutí v košickej Historickej radnici sme sa zhodli na viacerých konkrétnych návrhoch, ktoré prehĺbia našu vzájomnú spoluprácu. Jasnú zhodu máme aj na spoločnej stratégii pri presadzovaní našich požiadaviek smerom k vláde. Sme druhé a tretie najväčšie mesto na Slovensku a spoločne s okolitými obcami reprezentujeme viac než pol milióna jeho obyvateľov. Spoločne máme silu napĺňať potenciál, ktorý Východ má.

DOPRAVNÉ PREPOJENIE KE-PO: RÝCHLEJŠIE, KVALITNEJŠIE A INTENZÍVNEJŠIE

Lepšia medzimestská hromadná doprava pre verejnosť a kvalitnejšie spojenie Košíc a Prešova je mojim dlhodobým cieľom. Rovnako tak aj zjednotenie taríf našich dopravcov. Tieto zmeny majú potenciál pomôcť tisíckam ľudí. Vďaka blízkosti oboch miest je migrácia ľudí za prácou či za vzdelaním mimoriadne intenzívna a som preto rád, že máme v Prešove partnera, ktorý je pripravený pustiť sa do zjednodušovania životov cestujúcich spoločne s nami.

VZÁJOMNÁ POMOC A INŠPIRÁCIA

Dôležitou témou nášho stretnutia s pánom primátorom Oľhom bola aj vzájomná výmena skúseností v oblasti riadenia. Vieme efektívne prepojiť naše magistráty tak, aby sme zefektívnili a zlepšili procesy riadenia v oboch mestách. Dokonca sa črtá aj možnosť, že si podľa potreby budeme vzájomne “požičiavať” odborníkov z kľúčových oddelení a referátov. To sa môže ukázať ako zásadné najmä pri zvládaní kríz, vrátane prebiehajúcej energetickej a finančnej krízy.

SPOLOČNE SMEROM K VLÁDE AJ VODÁRŇAM

Spoločný hlas Košíc a Prešova je silou, ktorú si nemôžu dovoliť ignorovať ani v Bratislave, ani vo vedeniach veľkých spoločností. Som presvedčený o tom, že jednotná stratégia vyjednávania so štátom bude znamenať, že hlas druhého a tretieho najväčšieho mesta na Slovensku bude hlasný a zreteľný aj na najvyšších miestach. To isté platí aj pri rokovaniach s Východoslovenskou vodárenskou spoločnosťou. Košice a Prešov sú jej najväčšími akcionármi a spoločne nás trápi vysoká cena vody pre našich obyvateľov. Pokiaľ budeme jednotní aj v tomto smere, dokážeme priniesť Košičanom a Prešovčanom potrebné výsledky.

Zdielať:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Pozrite si online

mohlo by Vás zaujímať

Podobné články

Budove magistrátu sme dali “zelenú”

Hlavné schodisko budovy Magistrátu mesta Košice na Tr. SNP 48 môže opäť naplno využívať verejnosť aj zamestnanci úradu. Práce na revitalizácii budovy košického magistrátu, v rámci

Na KVP máme nový chodník pre cyklistov a chodcov

Fanúšikovia aktívneho pohybu môžu využívať zrekonštruovaný takmer kilometer dlhý spoločný cyklistický chodník a chodník pre chodcov na Sídlisku KVP popri Triede KVP medzi križovatkami Moskovská trieda

Opravili smej 41-ročnú strechu Krematória

Okrem sanácie, opravy a zosilnenia nosných oceľových konštrukcií pôvodnej 41-ročnej strechy došlo v opravovanej časti budovy aj k výmene elektroinštalácie a nainštalovaniu úsporných svietidiel. Takisto