ROK 2022 BOL PRE KOŠICE V MNOHOM DOBRÝ, ZHRŇME SI, ČO SA PODARILO

Rok 2022 bol rokom investícií, strategických projektov a iniciatív na zlepšenie života v meste. Rok, kedy Košičania rozhodli, že čestná práca má zmysel a prajú si jej pokračovanie.

Rok 2022 bol rokom investícií, strategických projektov a iniciatív na zlepšenie života v meste. Rok, kedy Košičania rozhodli, že čestná práca má zmysel a prajú si jej pokračovanie.

BUDÚCNOSŤ KOŠÍC TVORÍME UŽ DNES

Keď som sa stal prvýkrát primátorom Košíc, našiel som po bývalom vedení mesto bez vízie. Chýbali projekty, nápady, chuť meniť veci k lepšiemu. Po štyroch rokoch veľkej snahy množstva šikovných ľudí, to už neplatí. Dnes Košice, nie len že majú víziu lepšej budúcnosti, ale už ju spoločne aj naplno tvoríme. Za posledných 12 mesiacov sa nám podarilo priniesť rekordné investície do cestnej infraštruktúry, škôl a škôlok, sociálnych zariadení, či športovísk. Spustili sme budovanie teplovodu z Ďurkova ako ekologickej alternatívy pre vykurovanie Košíc v budúcnosti. Spoločne s U.S. Steelom sme sa dohodli na dekarbonizácii vysokých pecí a pomohli sme priniesť na Východ najdôležitejšieho investora za posledné desaťročia – Volvo.

Spustili sme aj odvážne projekty, ktoré dramaticky zmenia tvár a fungovanie Košíc – Nové mestské centrum Košice Hornád, ktoré má potenciál stať sa novým srdcom mesta či stratégiu dopravy v Košiciach na najbližších 30 rokov. Pomohli sme tisícom odídencov z Ukrajiny, hostili sme majstrovstvá Európy v hádzanej a v malom futbale, privítali sme významných hostí z celého sveta a pripravili množstvo skvelých podujatí pre všetkých Košičanov. Košice konečne začínajú napĺňať svoj potenciál a my urobíme všetko pre to, aby v tom pokračovali.

DALI STE NÁM DÔVERU POKRAČOVAŤ V ČESTNEJ PRÁCI – NESKLAMEME

Rok 2022 bol aj rokom komunálnych volieb. Pre mňa osobne to boli náročné mesiace – antikampaň starých kádrov bežala naplno a ako vždy sa neštítili ničoho. Vy ste však rozhodli, že návrat do ich časov – časov rodinkárstva, rozkrádania a arogancie moci – nechcete. Nesmierne si vážim, že ste svoju dôveru opäť vložili do mňa a môjho tímu. Jasne ste ukázali, že robiť veci čestne, transparentne a kvalitne má zmysel. Máme tak pred sebou skvelú príležitosť dokončiť rozbehnuté. Posunúť Košice opäť vpred. Ďakujem vám, že ste nám odpustili aj chyby, ktoré sme na tejto ceste urobili. Nie vždy sa dobrý úmysel podaril. Ale aj z chýb sa človek učí.

Ja sa na rok 2023 teším, bude náročný, ale zároveň plný príležitostí. Ako primátor najlepšieho mesta na Slovensku si dávam za cieľ ustriehnuť, aby ich Košice využili naplno.

Zdielať:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Pozrite si online

mohlo by Vás zaujímať

Podobné články

Budove magistrátu sme dali “zelenú”

Hlavné schodisko budovy Magistrátu mesta Košice na Tr. SNP 48 môže opäť naplno využívať verejnosť aj zamestnanci úradu. Práce na revitalizácii budovy košického magistrátu, v rámci

Na KVP máme nový chodník pre cyklistov a chodcov

Fanúšikovia aktívneho pohybu môžu využívať zrekonštruovaný takmer kilometer dlhý spoločný cyklistický chodník a chodník pre chodcov na Sídlisku KVP popri Triede KVP medzi križovatkami Moskovská trieda

Opravili smej 41-ročnú strechu Krematória

Okrem sanácie, opravy a zosilnenia nosných oceľových konštrukcií pôvodnej 41-ročnej strechy došlo v opravovanej časti budovy aj k výmene elektroinštalácie a nainštalovaniu úsporných svietidiel. Takisto