Veľká noc je symbolom nového života a rozkvetu

Košičanky, Košičania, prajem vám radostné a pokojné prežitie veľkonočných sviatkov. Verím, že počas týchto sviatočných dní dokážeme na chvíľu zahodiť stres a starosti každodenného života a dopriať si chvíľu pokoja a pohody. Načerpať nové sily do ďalších týždňov a mesiacov. Ja som dnešné dopoludnie prežil ako už tradične, na omši v Dóme sv. Alžbety.

Košičanky, Košičania, prajem vám radostné a pokojné prežitie veľkonočných sviatkov. Verím, že počas týchto sviatočných dní dokážeme na chvíľu zahodiť stres a starosti každodenného života a dopriať si chvíľu pokoja a pohody. Načerpať nové sily do ďalších týždňov a mesiacov. Ja som dnešné dopoludnie prežil ako už tradične, na omši v Dóme sv. Alžbety.

SVIATKY SÚ PRÍLEŽITOSŤOU ROZMÝŠĽAŤ O TOM, NA ČOM SKUTOČNE ZÁLEŽÍ
A neplatí to len v oblasti viery ale aj v bežnom živote. My vo vedení mesta máme, samozrejme, na starosti posúvať a skvalitňovať život všetkým ľudom v meste.
Som v prvom rade Košičan a na tomto meste mi záleží. Rovnako ako mojim spolupracovníkom. Preto verím, že sa nám ho spoločnými silami podarí posunúť vpred.
Máme pred sebou nesmierne dôležité obdobie. Tento rok chceme naplno využiť na upevnenie základov nášho plánu a našej vízie spraviť z Košíc moderné, ekologické a fungujúce mesto. Mesto, z ktorého sa neodchádza za lepším, ale kam sa prichádza za najlepším.

PLÁNUJEME NA DESAŤROČIA DOPREDU

100 rozbehnutých projektov pre Košice – viem, že pre tých z vás, ktorí moje príspevky čítajú pravidelne, to už možno znie obohrane. Tieto projekty a ich úspešná realizácia však budú znamenať dramatickú zmenu fungovania nášho mesta a zaslúžia si potrebnú pozornosť. Top podmienky pre šport – dostavaná KFA a k nej ultramoderná futbalová akadémia, NTC, Angels aréna, najmodernejší plavecký komplex na Slovensku či zrekonštruované telocvične na košických základných školách.  Rekordné investície do sociálnych služieb, nájomných bytov pre mladé rodiny a života na košických sídliskách. Fungujúce školstvo s pokračujúcou modernizáciou základných škôl a rozširovaním kapacít škôlok. Ekologické Košice – zelená výstavba, revitalizácie parkov, masívna výsadba stromov, vodozádržné opatrenia – toto všetko sú oblasti, ktoré zasiahne spomínaná vyše stovka už rozbehnutých projektov.

My sme sa však rozhodli ísť ešte ďalej. Neplánovať len do najbližších volieb ako tomu bolo zvykom za bývalých garnitúr. Projekty ako teplovod z Ďurkova do Košíc a s ním spojená udržateľná energetická budúcnosť mesta či nové mestské centrum Košice – Hornád, ktoré sa má stať unikátnou uhlíkovo neutrálnou štvrťou, sú v prípade teplovodu záležitosťou niekoľkých rokov a v prípade nového mestského centra najbližších desaťročí. To isté platí aj o príchode Volva, ktorého samotná prevádzka má začať v roku 2026 a my už teraz vymýšľame plány ako na ňu nadväzovať ďalšími rozvojovými projektami na dlhé roky dopredu.
Teraz si však užite krásnu Veľkú noc. Ja ju budem prežívať s vedomím, že Košice čaká dobrá budúcnosť. Dúfam, že aj vy 🙂

Zdielať:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Pozrite si online

mohlo by Vás zaujímať

Podobné články

Na KVP máme nový chodník pre cyklistov a chodcov

Fanúšikovia aktívneho pohybu môžu využívať zrekonštruovaný takmer kilometer dlhý spoločný cyklistický chodník a chodník pre chodcov na Sídlisku KVP popri Triede KVP medzi križovatkami Moskovská trieda

Opravili smej 41-ročnú strechu Krematória

Okrem sanácie, opravy a zosilnenia nosných oceľových konštrukcií pôvodnej 41-ročnej strechy došlo v opravovanej časti budovy aj k výmene elektroinštalácie a nainštalovaniu úsporných svietidiel. Takisto