Investujeme do ciest, opravujeme zastávky MHD

Ako si mnohí z vás určite všimli, tento týždeň sa začali opravy viacerých ciest a chodníkov v našom meste. Ide o prvú etapu rozsiahlych rekonštrukcií na komunikáciách.  Postupne a systematicky zlepšujeme dlhodobo zanedbávané cesty a chodníky po celom meste.  Za menej peňazí opravíme viac ciest v omnoho rýchlejšom čase, ako naši predchodcovia. Tento rok pôjde do súvislých opráv, rôznych rekonštrukcií a vylepšení 10 miliónov eur. Všetky opravy by navyše mali byť ukončené už do šiestich týždňov od začiatku prác.

Ako si mnohí z vás určite všimli, tento týždeň sa začali opravy viacerých ciest a chodníkov v našom meste. Ide o prvú etapu rozsiahlych rekonštrukcií na komunikáciách.

Postupne a systematicky zlepšujeme dlhodobo zanedbávané cesty a chodníky po celom meste.  Za menej peňazí opravíme viac ciest v omnoho rýchlejšom čase, ako naši predchodcovia. Tento rok pôjde do súvislých opráv, rôznych rekonštrukcií a vylepšení 10 miliónov eur. Všetky opravy by navyše mali byť ukončené už do šiestich týždňov od začiatku prác.

Celkovo plánujeme v Košiciach zmodernizovať komunikácie na 50-tich uliciach. Chceme tak výrazne zvýšiť ich kvalitu a najmä bezpečnosť premávky. Opravy budú financované z dodávateľského úveru, a tak hneď po ukončení prvej etapy môžeme pokračovať v ďalších. V pláne sú opravy ciest a chodníkov na Hronskej, Krosnianskej, Turgenevovej či Magnezitárskej.

Naďalej zvádzame aj nekonečný boj s výtlkmi. Od začiatku mája sme ich porazili už vyše štvrtinu. Cestári sa postupne presúvajú z najdôležitejších dopravných tepien, po ktorých premáva aj MHD, na vnútro sídliskové komunikácie. Pomôcť nám môžete aj vy, stačí výtlk nahlásiť e-mailom na vytlky@kosice.sk a my ho zaevidujeme.

MODERNÉ ZASTÁVKY PRE MODERNÚ MHD

Ďalším výrazným krokom k skvalitneniu dopravnej infraštruktúry nášho mesta je modernizácia MHD. Po investíciách do vozového parku pokračujeme aj v budovaní nových, lepších a kvalitnejších autobusových zastávok. V rokoch 2018 a 2019 sa nám podarilo opraviť až 29 z nich a teraz pribudne šestica ďalších. Náš cieľ je jasný – zvýšiť atraktivitu a konkurencieschopnosť MHD voči osobnej doprave. To sa dá dosiahnuť jedine zvýšením kvality pre cestujúcich.

Celkovou modernizáciou prejdú zastávky na Považskej ulici pri VÚSCH-u, pri budove Okresného úradu aj pri OC Galéria. Zastávky na Staničnom námestí a na Belehradskej budú doplnené o informačné tabule. Skvelou správou je, že táto investícia zaťaží mestský rozpočet len minimálne. Až 85 percent projektu v hodnote 510 904 eur nám zafinancujú eurofondy a ďalších 10 percent pôjde zo štátneho rozpočtu.

Okrem rekonštrukcie samotných zastávok plánujeme osadiť elektronické informačné tabule s aktuálnymi odchodmi spojov, vrátane ich meškaní. Zároveň sa budú realizovať stavebné úpravy nástupných plôch zastávok, ako aj pruhov s bezbariérovým prístupom. Na vybraných zastávkach pribudnú bezbariérové priechody pre chodcov s prvkami pre nevidiacich.

Som presvedčený o tom, že vytrvalou a systematickou prácou postupne pretvoríme Košice na mesto s kvalitnou, ekologickou a bezpečnou dopravnou infraštruktúrou, ktorú nám budú závidieť široko-ďaleko.

Zdielať:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Pozrite si online

mohlo by Vás zaujímať

Podobné články

Budove magistrátu sme dali “zelenú”

Hlavné schodisko budovy Magistrátu mesta Košice na Tr. SNP 48 môže opäť naplno využívať verejnosť aj zamestnanci úradu. Práce na revitalizácii budovy košického magistrátu, v rámci

Na KVP máme nový chodník pre cyklistov a chodcov

Fanúšikovia aktívneho pohybu môžu využívať zrekonštruovaný takmer kilometer dlhý spoločný cyklistický chodník a chodník pre chodcov na Sídlisku KVP popri Triede KVP medzi križovatkami Moskovská trieda

Opravili smej 41-ročnú strechu Krematória

Okrem sanácie, opravy a zosilnenia nosných oceľových konštrukcií pôvodnej 41-ročnej strechy došlo v opravovanej časti budovy aj k výmene elektroinštalácie a nainštalovaniu úsporných svietidiel. Takisto