Deti sú našou prioritou. Investujeme do vzdelávania aj voľnočasových aktivít.

Začnem veľkonočne. Všetkým Košičankám a Košičanom želám veselé a pohodové Veľkonočné sviatky. Svojou trochou sa do vytvorenia tej správnej veľkonočnej atmosféry pokúsilo prispieť aj mesto. Chceli sme potešiť najmä deti a podľa reakcií, ktoré zatiaľ dostávam, sa nám to aj podarilo. 

Začnem veľkonočne. Všetkým Košičankám a Košičanom želám veselé a pohodové Veľkonočné sviatky. Svojou trochou sa do vytvorenia tej správnej veľkonočnej atmosféry pokúsilo prispieť aj mesto. Chceli sme potešiť najmä deti a podľa reakcií, ktoré zatiaľ dostávam, sa nám to aj podarilo.

Jednoznačným highlightom bolo takmer trojhodinové veľkonočné podujatie na Hlavnej ulici. Detské folklórne súbory Hanička a Viganček ukázali naše ľudové tradície. Tvorivými dielňami prispeli deti z košického Centra voľného času. Najmenší sa zapojili do písania veľkonočného veršu či želania na špeciálne veľkonočné vajíčko. Park ozdobili aj veľkonočné košíky s kohútom a sliepočkami či veľkonočný zajac.

ŠPORT V KOŠICIACH SÚ DEŤOM OTVORENÉ

Nové aktivity pre deti však rozhodne nie sú obmedzené len Veľkonočnými sviatkami. Naďalej pokračuje aj naša iniciatíva v spolupráci s Košickou futbalovou arénou a futbalovým klubom FC Košice. Tá ponúka žiakom základných škôl možnosť navštíviť domáce zápasy košických futbalistov v našom novom futbalovom stánku. Podpora a povzbudenie od najmenších fanúšikov snáď dodá futbalistom potrebné sily do zvyšku sezóny. Len tak mimochodom – na futbal sa dostane zadarmo aj každý, kto sa zapojil do mojej výzvy Poďte so mnou na hokej a nedostal sa medzi tých šťastných, záujem bol totiž oveľa väčší, ako naše možnosti.

ROZSIAHLE INVESTÍCIE DO DETSKÝCH IHRÍSK

Som veľmi rád, že naďalej napreduje aj náš projekt revitalizácií detských ihrísk v košických škôlkach. Nedávno sme dokončili jeho druhú etapu. Celkovo bolo doposiaľ v rámci oboch etáp vymenených 141 prvkov na 26 ihriskách v 17 areáloch materských škôl a jedných jasliach za takmer 320 000 eur. Pôvodné, častokrát už z hľadiska bezpečnosti nevyhovujúce atrakcie, sme nahradili úplne novými a omnoho kvalitnejšími.

Ohlasy od detí a ich rodičov sú skvelé. Rodičia oceňujú najmä zvýšenú bezpečnosť a deti vraj absolútne nadchli vežové zostavy či vláčiky s tunelmi a vagónmi. Ani zďaleka však nekončíme. Našim cieľom je postupne revitalizovať dvory vo všetkých našich škôlkach.

KVALITNÉ VZDELÁVANIE, ZMYSLUPLNÝ VOĽNÝ ČAS

Len nedávno som písal o tom, že do našich škôl smeruje takmer polovica mestského rozpočtu. Už sa to stihlo aj prejaviť. Košické školy sú, čo sa týka kvality vzdelávania, slovenskou špičkou. Podľa prestížneho hodnotenia inštitútu INEKO sa do prvej trojky dostali až dve z nich. Som na to hrdý a pokiaľ budem primátorom, Košice budú v rozsiahlej podpore škôl pokračovať.

Uvedomujem si však, že dôležitou súčasťou rozvoja detí je aj podnetné využívanie voľného času. Kvalitné vzdelávanie s ním musí ísť ruka v ruke. Ako môžete vidieť, makáme na tom.

Zdielať:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Pozrite si online

mohlo by Vás zaujímať

Podobné články

Budove magistrátu sme dali “zelenú”

Hlavné schodisko budovy Magistrátu mesta Košice na Tr. SNP 48 môže opäť naplno využívať verejnosť aj zamestnanci úradu. Práce na revitalizácii budovy košického magistrátu, v rámci

Na KVP máme nový chodník pre cyklistov a chodcov

Fanúšikovia aktívneho pohybu môžu využívať zrekonštruovaný takmer kilometer dlhý spoločný cyklistický chodník a chodník pre chodcov na Sídlisku KVP popri Triede KVP medzi križovatkami Moskovská trieda

Opravili smej 41-ročnú strechu Krematória

Okrem sanácie, opravy a zosilnenia nosných oceľových konštrukcií pôvodnej 41-ročnej strechy došlo v opravovanej časti budovy aj k výmene elektroinštalácie a nainštalovaniu úsporných svietidiel. Takisto