Zajtra nás čaká veľký deň pre budúcnosť Košíc 

Uskutoční sa slávnostný výkop budovania Priemyselného parku vo Valalikoch, ktorý bude, okrem iného, domovom pre Volvo. To, že si spoločnosť Volvo Cars vybrala práve nás, nie je náhoda. Švédska firma videla potenciál, ktorý Košice majú, a ktorý sa nám za posledné štyri roky podarilo výrazne naštartovať.

Uskutoční sa slávnostný výkop budovania Priemyselného parku vo Valalikoch, ktorý bude, okrem iného, domovom pre Volvo. To, že si spoločnosť Volvo Cars vybrala práve nás, nie je náhoda. Švédska firma videla potenciál, ktorý Košice majú, a ktorý sa nám za posledné štyri roky podarilo výrazne naštartovať.

Od momentu, kedy sa príchod Volva potvrdil, venujeme obrovské úsilie, aby to Košičanom prinieslo čo najviac benefitov. Chceme zapojiť do procesu košické univerzity a inovačné centrá a najmä chceme naštartovať masívnu výstavbu až 25 000 nových bytov a domov. Našim cieľom je prilákať domov čo najviac ľudí, ktorí boli nútení odísť za prácou inam. Aby Košice boli pre ľudí z celého Slovenska zaujímavé a prichádzali k nám za prácou a lepším životom.

VOLVO JE DÔLEŽITÝM PROJEKTOM PRE NÁŠ PLÁN POSUNÚŤ KOŠICE VPRED

V pondelok 20. februára 2023 sa oficiálne začne realizácia terénnych úprav Priemyselného parku Valaliky pod taktovkou Ministerstva hospodárstva Slovenskej republiky. Nový klimaticky neutrálny výrobný závod Volvo, ktorý bude vyrábať výlučne elektrické vozidlá, je prvou ale zďaleka nie jedinou investíciou v tomto parku. Volvo vytvorí v našom meste a jeho okolí aj so svojimi subdodávateľmi zhruba 10 000 nových pracovných miest. Je to najvýraznejšia strategická investícia od čias VSŽ, ktorá zmení celý región. Pre Košice to znamená  rozsiahle investície do dopravnej infraštruktúry, vzdelávania, bytovej otázky, obnoviteľných zdrojov energie či nových cyklochodníkov. Postaráme sa o to, aby sme z tejto investície vyťažili pre Košice a Košičanov čo najviac.

Volvo je jednou z kľúčových častí našej vízie spraviť z Košíc mesto, z ktorého sa neodchádza, ale naopak prichádza za kvalitnou prácou, dobrými službami a zdravým a čistým životným prostredím. Preto sa nebojíme náročných a dlhodobých projektov, vďaka ktorím budú Košice jednotkou vo viacerých smeroch. Okrem Volva je to napríklad teplovod z Ďurkova – revolúcia v energetike a udržateľnosti. Nové mestské centrum Košice-Hornád by sa zas mohlo stať uhlíkovo neutrálnou mestskou časťou, unikátnou v celej Európe.  Trvalo žiť by v nej mohlo približne 18 000 ľudí, ale denne by ich tam dochádzalo za prácou, rôznymi službami alebo relaxom spolu 50 až 80 tisíc. Dlhodobé plány nastavujeme aj v dopravnej stratégii, IT sektore a ďalších kľúčových oblastiach.

ROBÍME TO ČESTNE

Pracovať dlhodobo, koncepčne a s jasným plánom nie je jednoduché. Niekedy sa nám nevyhýbajú chyby či zdržania. Je však dôležité nebáť sa toho – nehľadať skratky, neskĺznuť k ohýbaniu pravidiel, nerobiť len kozmetické zmeny, ktoré možno pomáhajú vyhrať voľby, ale ľuďom v realite nepomáhajú. Má zmysel makať za správne veci aj vtedy, keď to nie je jednoduché. Treba to robiť čestne a výsledky vždy prídu.

Zdielať:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Pozrite si online

mohlo by Vás zaujímať

Podobné články

Budove magistrátu sme dali “zelenú”

Hlavné schodisko budovy Magistrátu mesta Košice na Tr. SNP 48 môže opäť naplno využívať verejnosť aj zamestnanci úradu. Práce na revitalizácii budovy košického magistrátu, v rámci

Na KVP máme nový chodník pre cyklistov a chodcov

Fanúšikovia aktívneho pohybu môžu využívať zrekonštruovaný takmer kilometer dlhý spoločný cyklistický chodník a chodník pre chodcov na Sídlisku KVP popri Triede KVP medzi križovatkami Moskovská trieda

Opravili smej 41-ročnú strechu Krematória

Okrem sanácie, opravy a zosilnenia nosných oceľových konštrukcií pôvodnej 41-ročnej strechy došlo v opravovanej časti budovy aj k výmene elektroinštalácie a nainštalovaniu úsporných svietidiel. Takisto