Tri skvelé správy z tohto týždňa pre Košice

Tento týždeň sa v našom meste udialo veľa pozitívneho. Vo svojom novom blogu som sa preto rozhodol zhrnúť Vám tri dobré správy, ktoré potešia každého Košičana. 
  1. Uspeli sme v dlhoročnom súdnom spore o určenie hranice katastra pozemkov U.S. Steelu. Do mestského rozpočtu vďaka tomu môžu pribudnúť takmer dva milióny eur ročne.

  2. Národné tréningové centrum nám rastie pred očami. Očakávam, že najneskôr do konca roka bude slúžiť našim tenisovým a bedmintonovým talentom.

  3. Košičania pomohli vytopeným psíkom v Haniske

Tento týždeň sa v našom meste udialo veľa pozitívneho. Vo svojom novom blogu som sa preto rozhodol zhrnúť Vám tri dobré správy, ktoré potešia každého Košičana.

  1. SÚD NÁM DAL ZA PRAVDU V SPORE O POZEMKY, KTORÉ DO MESTSKÉHO ROZPOČTU PRINESÚ TAKMER DVA MILIÓNY EUR ROČNE

Vždy som tvrdil, že územie, na ktoré si robila nárok aj obec Sokoľany, už desiatky rokov patrí do nášho katastra. Už predtým sa s našimi argumentmi stotožnili aj viaceré súdy vrátane Ústavného. Som rád, že teraz nám to potvrdil aj Najvyšší správny súd a urobil tak významný krok k ukončeniu tohto dlhoročného sporu. Posledným dielikom skladačky teraz bude rozhodnutie katastrálneho odboru Okresného úradu Košice-okolie. Ten vo svojom ďalšom konaní musí brať do úvahy aj právnu argumentáciu súdov. Som tak presvedčený, že Košice budú úspešné.

Celá daň z nehnuteľností od spoločnosti U.S. Steel sa v tom prípade stane príjmom nášho rozpočtu. Získané financie následne použijeme na investície do projektov, ktoré zlepšia život Košičanov. Mesto a U.S. Steel sú spojené nádoby, ktoré vždy patrili k sebe a dopĺňali sa. Z tejto spolupráce budú mať obyvatelia mesta odteraz ešte väčší profit.

  1. ČOSKORO NÁM VYRASTIE ĎALŠIE MODERNÉ ŠPORTOVISKO

Národné tréningové centrum (NTC) bude najneskôr do konca tohto roka slúžiť košickej verejnosti a najmä mladým tenisovým a bedmintonovým talentom. Stavba je už z tretiny hotová a napreduje bez väčších problémov a zdržaní. Tvoriť ho bude tenisová hala so šiestimi kurtami. Štyri by sa mali využívať na tenis, na zvyšných dvoch má byť osem bedmintonových povrchov. Súčasťou areálu je aj osem vonkajších tenisových kurtov a fitness centrum. Denne tu bude môcť športovať 500 – 1000 ľudí.

NTC je dôležitou súčasťou nášho reštartu športu v Košiciach. Ten je momentálne v plnom prúde – máme rozbehnutých 15 veľkých športových projektov a kopu malých. Za všetky spomeniem KFA, futbalovú akadémiu, Angels arénu či vznikajúci najmodernejší plavecký komplex na Slovensku. Košice onedlho budú opäť liahňou najväčších športových talentov.

  1. KOŠIČANIA OPÄŤ UKÁZALI VEĽKÉ SRDCE

Keď som zverejnil výzvu na pomoc vytopenému útulku v Haniske ani len vo sne mi nenapadlo s akou rýchlosťou a odhodlaním Košičania zareagujú. Naplnili sme takmer celú dodávku  dekami, posteľnými plachtami či kobercami pre premrznuté a premočené psíky. Vďaka nim mohli byť po ťažkých chvíľach opäť v teple a suchu.

Ďakujem zamestnancom mesta, referátu civilnej ochrany magistrátu, mestskej polície, oddelenia sociálnych vecí, kancelárie primátora a všetkým Košičanom, ktorí pomohli. Pomôcť sa dá stále, materiálne aj finančne.

Ak sa niekto rozhodne prispieť finančne na elimináciu škôd, opravy a pod., môže tak urobiť cez transparentný účet Únie vzájomnej pomoci ľudí a psov. IBAN ich účtu je: SK50 0900 0000 0051 1139 1211. Keby sa chcel niekto poradiť s pracovníkmi útulku, respektíve zistiť, čo konkrétne potrebujú momentálne najviac, môže zavolať na číslo: 0907 441 447, resp. 0918 564 466, prípadne na nich poslať SMS.

Ďakujem.

Zdielať:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Pozrite si online

mohlo by Vás zaujímať

Podobné články

Budove magistrátu sme dali “zelenú”

Hlavné schodisko budovy Magistrátu mesta Košice na Tr. SNP 48 môže opäť naplno využívať verejnosť aj zamestnanci úradu. Práce na revitalizácii budovy košického magistrátu, v rámci

Na KVP máme nový chodník pre cyklistov a chodcov

Fanúšikovia aktívneho pohybu môžu využívať zrekonštruovaný takmer kilometer dlhý spoločný cyklistický chodník a chodník pre chodcov na Sídlisku KVP popri Triede KVP medzi križovatkami Moskovská trieda

Opravili smej 41-ročnú strechu Krematória

Okrem sanácie, opravy a zosilnenia nosných oceľových konštrukcií pôvodnej 41-ročnej strechy došlo v opravovanej časti budovy aj k výmene elektroinštalácie a nainštalovaniu úsporných svietidiel. Takisto