Národné olympijské centrum dá Košice na svetovú plaveckú mapu

Výstavba nášho najambicióznejšieho projektu svižne napreduje a ja verím, že v budúcom roku už budeme plávať v špičkovom plaveckom komplexe, ktorý Košiciam budú závidieť aj ďaleko za hranicami. Za 33 rokov od Nežnej revolúcie sa na celom Slovensku podarilo vybudovať dokopy len tri plavecké bazény. Do toho sme prišli my, s cieľom postaviť nielen nejaký bazén, ale najmodernejšie a najkvalitnejšie plavecké centrum na Slovensku. Takto to vyzerá, keď sa tím šikovných ľudí zameria na projekty, ktoré majú zmysel, na hľadanie partnerstiev a na získavanie externých zdrojov. Takto vyzerajú výsledky, za ktoré sa môžeme postaviť. 

VÝSTAVBA NOCKE SVIŽNE NAPREDUJE

Takmer hotové sú už vonkajšie fasády a NOCKE už pomaly začína naberať svoju modernú podobu. Nové omietky sú aj v interiéri budovy. Súčasťou plaveckého komplexu budú, okrem iného aj moderné prevádzky fitness, wellness a priestory pre masáže so samostatným zázemím. Aj táto relaxačná časť bude mať prepojenie na bazénovú časť, čím vznikne multifunkčný celok s prepojením všetkých športových relaxačných a oddychových funkcií. V súčasnosti sa tvoria základy pre budúcu prevádzku fitnes a začalo sa s betonážou podkladoného betónu. Na prvom a druhom nadzemnom podlaží budúceho NOCKE sa už realizuje montáž obkladov a dlažieb.

Som presvedčený, že NOCKE dostane Košice na plaveckú mapu a prilákame k nám popredné medzinárodné podujatia. Prvé z nich, Majstrovstvá Európy v plaveckých športoch do 23 rokov, by k nám mohlo zavítať už v roku 2025. Ďalšie budú určite nasledovať.

ŠPORTOVÚ INFRAŠTRUKTÚRU BUDUJEME PRE KOŠIČANKY A KOŠIČANOV

Najdôležitejšie však je, aby NOCKE slúžilo obyvateľom nášho mesta. Aby dostali plavecké zázemie, ktoré tu chýba už desaťročia. Takto pristupujeme ku všetkým projektom v rámci Reštartu športu v Košiciach. Aj keď sa niektorí ľudia snažia tvrdiť opak.

Nedávno som napríklad zistil, že sa šíri klamstvo ako bude Národné tréningové centrum slúžiť len “pre vyvolených.” To je skrátka hlúposť. NTC je v prevádzke už takmer mesiac a slúži ako profesionálnym tenistom a bedmintonistom, tak aj mladým talentom, no najmä verejnosti. Do týchto náročných a dôležitých projektov sa vždy púšťame s cieľom, aby z nich malo úžitok čo najviac ľudí.

Košičanky a Košičania sú pre nás VŽDY hlavnou prioritou.

Zdielať:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Pozrite si online

mohlo by Vás zaujímať

Podobné články

Opravili sme Slaneckú cestu

Motoristi vďaka oprave využívajú rozšírenú Slaneckú cestu v mestskej časti Nad jazerom celkovej dĺžke takmer 2,3 km. O potrebe rozšírenia tejto komunikácie sa viedli diskusie